Houtkachel met zijruiten

Een houtkachel met zijruiten laat het vuurbeeld aan drie kanten zien. Hierdoor kan je van alle kanten genieten van het vuur. Daarnaast geeft de kachel met zijruiten meer warmte aan de zijkanten af.

Producten 1-24 van 38
Producten 1-24 van 38

Ons assortiment kachel met zijruiten

Er zijn verschillende soorten houtkachels met zijruiten. Zo zijn er houtkachels gemaakt van plaatstaal, gietijzer, maar ook met speksteen erbij. De voorste ruit is de grootste en de zijruiten zijn vaak een stukje kleiner. Er zijn daarnaast ronde modellen, maar ook rechte strakke modellen. Op deze manier kan je kiezen wat in je woonkamer en bij jezelf past.

Werking van een houtkachel met zijruiten

Een houtkachel met zijruiten geeft meer stralingswarmte af dan een kachel zonder zijruiten. Dit komt omdat het glas meer warmte doorlaat dan bijvoorbeeld plaatstaal of gietijzer. Hier moet je dan ook rekening houden met bijvoorbeeld je bank of kasten. Daarnaast kan het zijn dat de zijruiten sneller vies worden dan de voorruit. Doordat de meeste houtkachels voorzien van een airwash systeem, zit dat niet in de zijruiten. Het airwash systeem zorgt ervoor dat koude lucht voor de ruit langsloopt, waardoor er een barrière tussen het vuur en de ruit zit.

Hangende houtkachel met zijruiten

Er zijn ook hangende kachels te verkrijgen met zijruiten. Dit geeft een zwevend effect en het vuur is aan alle kanten te zien. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de muur de kachel kan dragen en hittebestendig is. Omdat de ruitjes veel warmte uitstralen naar de muur. Twijfel je hierover, neem dan contact met ons op.