Altech houtkachels

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige speksteenkachel dan ben je bij een Altech houtkachel aan het juiste adres. Altech staat bekend om zijn vakmanschap, innovatieve ontwerpen en uitstekende prestaties op het gebied van houtverbranding.

21 producten
 1. Altech Noblès basis
 2. Altech Grande Noblès basis houtkachel
 3. Altech Noblès depot houtkachel
 4. Altech Torus basis met pootjes houtkachel
 5. Altech Ecosy basis houtkachel
 6. Altech Torus depot houtkachel
 7. Altech Grande Noblès depot houtkachel
 8. Altech Vision basis houtkachel
 9. Altech Eclips basis houtkachel
 10. Altech Ecosy depot houtkachel
 11. Altech Eclips depot houtkachel
 12. Altech Grande Noblès gourmet houtkachel
 13. Altech Eclips gourmet houtkachel
 14. Altech Grande Noblès complet houtkachel
 15. Altech Vision gourmet houtkachel
 16. Altech Eclips complet houtkachel
 17. Altech Massiv basis
 18. Altech Massiv klein houtkachel met tableau
 19. Altech Massiv grande houtkachel
 20. Altech Massiv grande houtkachel met tableau
21 producten

Hoogwaardige speksteenkachels van Altech

De Altech houtkachels zijn niet alleen ontworpen om alleen maar warmte te bieden, maar ook een sfeervol element toe te voegen aan je woonkamer. Met aandacht voor detail en gebruik van alleen hoogwaardige materialen creëert Altech zowel een functioneel als esthetische functie heeft. Altrech heeft houtstook gecombineerd met speksteen voor een geweldige ervaring. Of je nu kiest voor een klassieker model of moderner model, Altech heeft een speksteenkachel die bij jou past.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Doordat de houtkachels van Altech uitsluitend met hoogwaardig materiaal gemaakt worden gaan de kachels lang mee. Ze worden geproduceerd met Brazilliaans speksteen, omdat dit een zachte en unieke steensoort is. Daarnaast zijn ze ook milieuvriendelijk omdat speksteen de warmte veel beter vast kan houden en gelijkmatiger kan verspreiden. De kachels zijn uitgerust met een geavanceerd verbrandingsproces die zorgen voor een effeciënte en schone verbranding van hout. Een groot voordeel naast dat speksteen warmte beter reguleert, is dat je minder hout hoeft te stoken. Dit bespaart zowel milieu als de hoeveelheid gestookte hout.

Betrouwbaarheid en service

Altech heeft een uitstekende reputatie als het gaat om de productie van speksteenkachels. Ze staan voor kwaliteit en betrouwbaarheid op het gebied van houtstook. Met jarenlange ervaring en toewijding aan vakmanschap kan je erop vertrouwen dat een Altech speksteenkachel een waardevolle investering is voor in huis.

Voordelen van een Altech houtkachel

 • Uitstekende warmteopslag: Speksteen heeft de unieke eigenschap om warmte efficiënt op te slaan en gelijkmatig af te geven. Dit betekent dat een Altech speksteenkachel landurige warmte kan generen, zelfs lang nadat het vuur is gedoofd. Dit zorgt voor een comfortabele en constante warmteverspreiding in de kamer.
 • Energiezuinidgheid: Dankzij de uitstekende warmteopslag van speksteen kan een Altech speksteenkachel efficiënter omgaan met het verbruik van de brandstof. Dit resulteert in een vermindering van het brandstofverbruik en een grotere energiebesparing.
 • Milievriendelijk: Altech speksteenkachels bevatten geavanceerde verbrandingstechnologiën waardoor het rendement wordt gemaximaliseerd en de uitstoot geminimaliseerd. De warmtereguleren eigenschappen van speksteen zorgen daarnaast voor een nog hoger rendement bovenop het rendement van het stoken. Dit leidt tot een aanzienlijke vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen.
 • Esthetische aantrekkingskracht: Altech speksteenkachels comineren de functionaliteit met een prachtig design. Het natuurlijke uiterlijk en warme uitstraling van speksteen geven een mooi beeld aan elke ruimte. Of je nu kiest voor een klassiek of modern ontwerp, een Altech speksteenkachel zal de blikvanger van je kamer worden.

Nadelen van een Altech speksteenkachel

 • Lange opwarmtijd: In vergelijking met een plaatstalen of gietijzeren kachel duurt het wat langer voordat een speksteenkachel volledig is opgewarmd. Speksteen heeft namelijk iets meer de tijd nodig om warmte te absorberen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en de kachel tijdig aan te steken.
 • Hoge aanschafkosten: Speksteenkachels, inclusief die van Altech, hebben een hogere aanschafprijs in vergelijking met andere houtkachels. Dit komt omdat een massieve speksteenkachel meer materiaal bevat dan een andere kachel. Hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, kunnen de energiebesparingen en hoogwaardige kwaliteit op de lange termijn de investering waard zijn.

Het is belangrijk om de voor- en nadelen in overweging te nemen bij het aanschaffen van een speksteenkachel. Bekijk hier ons volledige assortiment speksteenkachels.