Houtkachel met oven

Een kachel voorzien van oven geeft een extra beleving aan je houtkachel. Zo kan er in de oven pizza’s, brood en nog meer dingen gemaakt worden. Vaak is het ook mogelijk om een pan boven op de kachel te zetten, hierdoor is je kachel met oven bijna een fornuis.

10 producten
  1. Altech Grande Noblès gourmet houtkachel
  2. Altech Eclips gourmet houtkachel
  3. Altech Grande Noblès complet houtkachel
  4. Altech Vision gourmet houtkachel
  5. Altech Eclips complet houtkachel
10 producten

Ons assortiment houtkachel met oven

Er zijn verschillende soorten houtkachels die voorzien van een oven. In deze oven kan je makkelijk pizza’s, brood en andere dingen maken. Sommige kachels zijn daarnaast voorzien van een groot oppervlak aan de bovenkant. Hierop kan je een pan opzetten om bijvoorbeeld soep op te warmen. Een houtkachel met een oven is extra genot, je kan namelijk genieten van de warmte, vlammenspel en tegelijkertijd bakken.

Speksteenkachels met oven

Een kachel voorzien van speksteen kan de warmte gelijkmatiger en langer afgeven. Daarnaast voelt de warmte die van het speksteen afkomt lekker zacht. Een massieve speksteenkachel met oven kan met een paar uurtje stoken de rest van de dag nog warmte afgeven. Vaak tot wel 8 uur na het doven van het vuur. In de oven van een speksteenkachel kan natuurlijk ook pizza, brood en dergelijke worden afgebakken.

Kachel fornuis

Sommige kachels kunnen zelfs je fornuis vervangen. Deze zijn voorzien van een oven om spullen in af te bakken en een bovenplaat om pannen op te zetten. Door de hitte van het vuur wordt de kachel heet en die geeft zijn warmte weer door aan de pannen. Je kunt dit soort kachels bijvoorbeeld plaatsen in de keuken, maar zijn ook geschikt voor in een overkapping.

Kachel met oven binnen

Een houtkachel met oven voor binnen is een genot. De kachel kan namelijk de keuken of woonkamer verwarmen en er kan tegelijkertijd iets afgebakken worden. Hierdoor krijgt de houtkachel een hele andere beleving. Niet alleen het genot van het vuur, maar uiteraard ook het plezier van het maken van bijvoorbeeld pizza’s.

Kachel met oven buiten

Sommige kachels met oven zijn geschikt voor buiten. Deze kunnen met de juiste materialen bijvoorbeeld in de overkapping of tuinhuis worden gezet. Ook is het gewoon mogelijk om deze buiten neer te zetten met een kleine afvoerpijp erboven op. De kachel kan dan wel door weersinvloeden gaan roesten, maar dit is gemakkelijk bij te spuiten met hittebestendige lak.

Advies op maat

Heb je last met het uitzoeken van de juiste houtkachel met oven? Vraag het aan een van onze specialisten. Zij kunnen namelijk meer vertellen over de verschillende soorten kachels en de functies. Daarnaast kunnen zij je ook adviseren over de afvoer van je kachel met oven.