Tuinkachel

Een tuinkachel houdt je lekker warm terwijl het buiten afkoelt. De tuinkachel geeft namelijk warmte af. Zo is een tuinkachel ideaal om in een overkapping, schuur of tuinhuis te plaatsen.

21 producten
21 producten

Houtkachel voor buiten

Een tuinkachel kan worden geplaatst in de tuin. Dit kan onder andere in een overkapping, schuur, tuinhuis, veranda of serre, maar het is ook mogelijk om een tuinkachel niet overdekt te zetten. Je hebt dan alleen 2 enkelwandige pijpen met regenkap nodig. Op deze manier kan het rookgas worden afgevoerd en kan er geen regen de kachel inregenen. Door weersinvloeden kan de kachel gaan roesten, dit is echter makkelijk bij te spuiten met hittebestendige lak.

Tuinkachel in overkapping

Een tuinkachel kan worden geïnstalleerd in een overkapping of ander tuinhuis. Dit kan in combinatie met een enkelwandige pijp tot aan het dak, door het dak heen is een dakdoorvoer benodigd. Op deze manier heb je geen last van rookgasafvoer en is het geheel waterdicht gemonteerd, ook is de kachel brandveilig aangesloten. Twijfel je of heb je advies nodig? Vraag een offerte aan.

Milieugegevens tuinkachel

Bij het stoken van hout komt fijnstof vrij, het is dus niet mogelijk om een houtkachel zonder fijnstof aan te schaffen. De tuinkachels die wij aanbieden voldoen aan de strenge wetgeving die in Nederland geldt. Onze tuinkachels zijn dus vele malen beter dan een open terraskachel. Op elke productpagina wordt dan ook aangegeven hoeveel een tuinkachel uitstoot.

Tuinkachel met oven

Sommige kachels voor in de tuin zijn voorzien van een oven en kookpit. In de oven kan je je pizza klaarmaken of afbakbroodjes. Bovenop de kachel kan je een stoofpot of iets anders klaarmaken. Zo kan je gezellig buiten eten klaarmaken en het tegelijkertijd aangenaam warm hebben.

Een tuinkachel en buren

Soms kunnen je buren ervan weerhouden om een tuinkachel aan te schaffen. Echter is dit helemaal niet nodig, ze hoeven namelijk geen last te hebben van het stoken. Als de kachel op de juiste manier is geïnstalleerd en je met droog hout stookt heeft de buurt er geen last van. Zo voorkom je een burenruzie en kan er gestookt worden zonder vervelend gevoel.

Tuinkachel installeren

Het is gemakkelijk om een tuinkachel zelf te installeren. Je moet echter wel met een aantal zaken rekening houden. De kachel moet namelijk op een onbrandbare vloer worden geïnstalleerd, indien je een brandbare vloer hebt is een vloerplaat verplicht. De kachel moet in veel gevallen op minimaal 30 centimeter van de wand staan, in sommige gevallen mag dit 20 centimeter zijn. Bekijk hier ons stappenplan voor het zelf installeren van je tuinkachel.