Tuinkachel met oven

Een tuinkachel met oven is een echte toevoeging aan je tuin, overkapping of tuinhuis. De buitenkachel met oven voorziet je namelijk niet alleen in warmte, maar je kan er ook allerlei gerechten in klaarmaken. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige pizza avond met je familie of vrienden.

4 producten
4 producten

Soorten tuinkachel met oven

Je hebt allemaal verschillende soorten tuinkachels met oven. Zo heb je een tuinkachel met pizza oven die beschikken over een pizza rooster. Je hebt kachels die smal en lang zijn, waarbij de oven boven de verbrandingskamer zit. Ook heb je kachels waarbij de oven juist naast de verbrandingsoven zit. Deze tuinkachel met oven is ook voorzien van een kookplaat en kan dus gebruikt worden als fornuis. Een nadeel is echter dat je je pizza af en toe moet draaien om deze gelijkmatig te verwarmen. De meeste warmte komt immers direct van de verbrandingskamer af.

Tuinkachel met oven en kookplaat

Een tuinkachel met oven en kookplaat is een kachel waarbij de oven naast de verbrandingskamer zit. Op deze manier is de kachel breed genoeg om ook pannen boven op de kachel te zetten. Dit soort kachels zijn vaak voorzien van een kookplaat dekseltje die verwijderbaar is. Zo’n tuinkachel als fornuis is ideaal, je kunt er in de winter namelijk lekker je chocolademelk of een prutje op klaarmaken.

Tuinkachel met oven onder overkapping

Een kachel met oven kan je onder een overkapping plaatsen met de juiste afvoermaterialen. Zo heb je enkelwandige pijpen nodig tot onder het plafond en daarna een dakdoorvoer. Een dakdoorvoer is een samengestelde set om je kachel door het dak te laten gaan. Deze materialen kan je makkelijk vinden op de pagina van de tuinkachel met oven zelf, namelijk onder het kopje slim combineren. Een tuinkachel onder je overkapping of tuinhuis is een echte verrijking, het geeft namelijk heerlijke warmte af maar je kunt er ook lekker eten in klaarmaken.

Terrashaard met oven

Je kunt een tuinkachel met oven ook als terrashaard gebruiken voor op bijvoorbeeld je veranda of gewoon in de tuin. Je hebt dan nog wel een stuk pijp nodig en een regenkap om de gassen te kunnen afvoeren, je wilt immers niet in de rook staan tijdens het maken van een pizza. Door weersinvloeden kan het zijn dat de kachel wat gaat roesten. Het is smaak of je dit juist wel of niet mooi vindt. Daarom kan je bijvoorbeeld een doek gebruiken voor als je de kachel niet gebruikt. Als deze alsnog gaat roesten, dan kan je deze bij spuiten met hittebestendige lak.