Vrijstaande elektrische haard

Een vrijstaande elektrische haard is voorzien van gemak en sfeer. Je plugt deze elektrische sfeerhaard namelijk in het stopcontact en je kunt genieten van het vuur. Op deze manier creëer je extra sfeer in jouw woonkamer of leefruimte.

Producten 1-24 van 26
Producten 1-24 van 26

Ons assortiment vrijstaande elektrische sfeerhaard

Het assortiment van elektrische vrijstaande sfeerhaarden bestaan uit verschillende type haarden. De een is voorzien van een schouw waardoor je een klassieke open haard uitstraling krijg. Sommige kachels zijn speciaal bedoelt om je open haard om te bouwen tot een elektrische sfeerhaard. Ook zijn er sfeerhaarden die van verschillende technieken gebruik maken, zo heeft ieder merk een eigen vuur gecreëerd. Er zijn ook sfeerhaarden die overeenkomen met de klassieke vrijstaande houtkachel.

Wat is een vrijstaande elektrische haard

Een elektrische haard is een haard die lijkt op de traditionele houtkachel of gaskachel. Deze bootst namelijk het echte vuur na, zonder dat je deze hoeft te voorzien van hout of gas. Op deze manier stoot je geen rookgassen uit en ben je voorzien van gemak. De gevorderde vrijstaande elektrische sfeerhaard is voorzien van een afstandsbediening en kan je dus vanaf de bank besturen. Sommige haarden zijn ook voorzien van een verwarmingselement, waardoor je deze ook kan gebruiken als bijverwarming.

Vrijstaande elektrische sfeerhaard installeren

De elektrische sfeerhaard vrijstaand is gemakkelijk te installeren, aangezien deze werken met het plug & play principe. Dit betekent dat je de kachel op de juiste plek moet zetten en in het stopcontact moet stoppen. De elektrische haard kan dan direct in gebruik worden genomen zonder dat er een rookkanaal geplaatst hoeft te worden. Een elektrische haard is dus ten opzichte van een houtkachel of gaskachel niet nadelig voor het milieu en is deze ook nog eens een stuk goedkoper, aangezien deze dus geen duur rookkanaal nodig heeft.

Wel of geen elektrische haard

Of je voor een elektrische haard, houtkachel of gaskachel moet kiezen ligt geheel aan jouw situatie. Kies je voor gemak, dan zijn de elektrische haard en de gaskachel een goede optie, aangezien deze makkelijk in gebruik zijn. Is je huis echter van het gas af en wil je ook geen hout stoken, dan is een elektrische haard een goede optie. Wil je voor een wat goedkopere optie gaan, dan is ook een vrijstaande elektrische sfeerhaard de keuze. Deze hoeft namelijk geen rookkanaal en heeft geen installatie nodig. Twijfel je of een vrijstaande elektrische haard in jouw situatie passend is? Neem dan contact met ons op.

Elektrische sfeerhaard voordelen

De vrijstaande elektrische sfeerhaard heeft een aantal voordelen ten opzichte van een traditionele houtkachel of gaskachel. Dat zijn in het kort de volgende:

  • Goedkoper alternatief voor hout of gas
  • Realistisch vuurbeeld
  • Geen afvoer benodigd
  • Makkelijk te monteren
  • Brandstof toevoegen is niet nodig

Elektrische haard waar op letten

Waar je op moet letten bij een elektrische sfeerhaard is dat je er een kiest die bij jou past. Zo kan je een haard kiezen die bijvoorbeeld meerdere kleuren vuur kan doen of juist een heel simpel vuurspel heeft. Daarnaast maken sommige haarden gebruik van waterdamp, dit geeft een andere dimensie aan het vuur, echter moet je dan wel het waterreservoir bijvullen als deze leeg is.