Hangende houtkachel

Een hangende houtkachel geeft een heel andere dimensie aan je woonkamer. De kachel neemt namelijk weinig ruimte in beslag, maar doordat deze hangt wordt er een geweldige sfeer ontwikkeld.

18 producten
18 producten

Hangende houtkachel voor “zwevend” effect

Een hangende houtkachel is een echt sfeer makend object. Deze zal namelijk door iedereen worden opgevallen. Er ontstaat een ruimtelijk effect doordat de kachel een zwevend effect geef. Deze houtkachel wordt namelijk op de muur bevestigd. Je kan er daarbij voor kiezen om een hangende kachel met achteraansluiting te nemen of een met bovenaansluiting. Met een achteraansluiting zal alleen de kachel zichtbaar zijn.

Type hangende kachel

Er zijn verschillende soorten en maten hangende houtkachels. Zo zijn er ronde, halfronde, vierkante en rechthoekige hangende houtkachels. Deze zijn te verkrijgen in de materialen plaatstaal, gietijzer en cortenstaal. De hangende kachels hebben een breed aanbod in verschillende ruiten. Zo heeft de ene kachel een panoramaruit, waardoor je 180 graden rond het vuur kan bewonderen. Ook zijn er kachels die 3 ruiten hebben, waardoor je van alle kanten het vuur kan bewonderen. Voor ieder wat wils.

Hangende houtkachel prijs

Hangende houtkachels kunnen in prijs variëren. Het ligt er namelijk aan voor welk design en prestatie je gaat. De prijzen variëren tussen de 2.000 en 4.000 euro. Hou daarbij wel rekening dat hier de afvoermaterialen nog bij opkomen en de installatie van deze kachel. De hangende houtkachel mag namelijk niet zomaar op elke muur gemonteerd worden.

Hangende kachel voordelen

Een hangende houtkachel gaat gepaard met een aantal voordelen ten opzichte van de vrijstaande houtkachel, namelijk:

  • Een “zwevend” effect, doordat de kachel tegen de muur wordt gemonteerd
  • Even groot rendement als de vrijstaande houtkachels
  • De afvoerpijp kan helemaal weggewerkt worden
  • Neemt weinig ruimte in beslag

Hangende kachel nadelen

De hangende houtkachel heeft daarnaast natuurlijk ook zijn nadelen ten opzichte van de vrijstaande houtkachel, namelijk:

  • Geen houtopslagruimte, deze kan er uiteraard wel los naast worden gezet
  • De wand moet voldoende dragend zijn en hittebestendig

Inbouw houtkachel

Sommige hangende kachels kunnen ook ingebouwd worden. Op deze manier kunnen ze helemaal worden weggewerkt in bijvoorbeeld een hoek of de muur. Ben je op zoek naar een inbouw houtkachel? Bekijk dan ons assortiment inbouw houtkachels.

Installatie van hangende houtkachel

De installatie van een hangende houtkachel is specialistisch werk. De muur moet namelijk worden gecontroleerd of deze voldoende dragend is en of deze de hitte van de kachel aan kan. De hangende houtkachels zijn dan wel voorzien van een extra hitteschild, toch worden deze nog aardig warm. Daarom raden wij aan om dit te laten controleren door een erkende installateur.