Bescherming voor houtkachel

Om je houtkachel zo veilig mogelijk te installeren is soms bescherming nodig. Daarom bieden wij verschillende beschermingsartikelen voor de houtkachel aan.

Ons assortiment bescherming voor houtkachel

Soms is het nodig om je kamer, tuinhuis of andere ruimte te beschermen tegen de houtkachel. Zo kan je je vloer beschermen met een vloerplaat. Je wand kan je beschermen tegen de hitte door middel van een wandplaat. Gaat er onverhoopt toch wat mis en vliegt er wat in de brand, dan kan je door middel van een kleine brandblusser de brand snel doven.

Bescherming onder houtkachel

Je kunt de vloer beschermen tegen de houtkachel door middel van een vloerplaat. Deze zijn te verkrijgen in staal en gehard glas. Beide vloerplaten zijn ervoor bedoeld de vloer te beschermen tegen rondvliegend as en voorkomt daardoor brand en beschadigingen. Als je een houten vloer hebt dan is een vloerplaat onder je houtkachel verplicht. Bij andere vloeren is het aan te raden een vloerplaat te monteren om zo beschadigingen te voorkomen. Lees hier meer over vloerplaten.

Bescherming achter houtkachel

Een houtkachel straalt veel warmte uit, hierdoor wordt je muur achter de houtkachel heet. Om dit te voorkomen kan je een wandplaat installeren. Deze kan de hitte van de kachel opvangen en dit weer vrijlaten aan de omgevingslucht. Hierdoor voorkom je dat je gestucte muur niet meer afbladdert. Ook kan je hierdoor de kachel dichter bij een houten wand zetten. De wandplaten zijn in verschillende maten te verkrijgen, zo is er voor elke kachel een passende wandplaat. Lees hier meer over wandplaten.

Brandblusser voor houtkachel

Je doet er verstandig aan om een brandblusser naast je houtkachel te hebben om vuur snel te doven. De brandblussers die wij verkopen zijn erg compact en zijn makkelijk op te bergen. Daarnaast hebben ze een lange blustijd waardoor je genoeg hebt om een vuurtje uit te krijgen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een gloeiend stukje as uit de kachel vliegt en dit meubilair in de brand zet. Met een brandblusser kan je dit tijdig tegengaan.

Standaardregels plaatsen houtkachel

Een houtkachel moet altijd geïnstalleerd worden volgens de richtlijnen van de fabrikant. Deze heeft bijvoorbeeld getest hoever de kachel van een wand moet worden geplaatst. Daarnaast moet je er altijd op letten dat je je meubilair niet te dicht op de kachel plaatst. Deze zijn namelijk brandgevoelig en kunnen makkelijk vlamvatten. Ook moet je er zeker van zijn dat je vloer de kachel gemakkelijk kan dragen. De vloer moet daarnaast van onbrandbaar materiaal zijn, anders is een vloerplaat verplicht.