Houtbak voor houtkachel

Een houtbak is écht een vereiste voor bij je houtkachel. Je kan er namelijk makkelijk hout in opslaan en ophalen. Op deze manier kan je meer hout bij je kachel met houtopslag bewaren en hoeft het hout niet op de grond te liggen.

Producten 1-24 van 42
Producten 1-24 van 42

Ons assortiment

Er zijn verschillende soorten en maten aan houtbakken. Zo heb je houtbakken met deksel, houtbakken met hengsel en houtbakken met wielen. Er zijn ook houtbakken die staan, maar ook die je aan de muur hangt. Daarnaast zijn er ook design houtbakken. In zo’n design houtopslag sla je niet alleen hout op, maar ook andere dingen. Ook zijn er verschillende kleuren houtbakken te vinden, zoals houtbakken in RVS, wit, antraciet en zwart. De houtbakken zijn te verkrijgen in verschillende vormen, namelijk rond, halfrond, vierkant, rechthoek en ovaal.

Houtbak voor binnen

Je kunt een houtbak gemakkelijk binnen naast je houtkachel of open haard zetten. Dit zal een echte toevoeging zijn aan je houtkachel. Je kan daarin makkelijk je hout binnen opslaan in een houtbak en ook makkelijk heen en weer lopen met hout zonder dat je dit vaak hoeft te doen. Een houtbak kan je ook buiten neerzetten, let er dan wel op dat het hout niet nat wordt. Een houtopslag is voor buiten te gebruiken indien deze dus droog staat.

Houtbak bij open haard

Een houtbak kan ook gemakkelijk gecombineerd worden met een open haard. De houtbak kan je namelijk gewoon voor of naast je open haar zetten. Daarnaast kan je de vorm en kleur kiezen op basis van je open haard. De houtopslag blijft namelijk gewoon dezelfde functie houden, namelijk het opslaan en vervoeren van hout.

Haardstel met houtbak

Een houtbak kan je mooi combineren met een haardstel. Er bestaan echter geen houtbakken met daaraan vast een haardstel. Wel kan je je haardstel of houtbak uitkiezen op basis van de andere. Op deze manier heb je alles wat nodig is om je kachel goed te laten branden. Je kunt namelijk hout opslaan in de houtbak en met het haardstel kan je makkelijk het hout toevoegen, verplaatsen of de as uit de kachel halen.

Accessoires voor bij de houtbak

Je kunt een aantal accessoires bij de houtbak aanschaffen. Zo heb je voor het kloven voor het hout een kloofbijl nodig. Het is namelijk van belang dat je niet te grote stukken hout op het vuur gooit en dat maar één kant van de stam bast bevat. Daarnaast kan je met een houtvochtigheidsmeter meten of je hout wel droog genoeg is. Nat hout kan voor veel rookvoerlast in de buurt veroorzaken en je kachelruitje kan zwart worden.