Houtbak met wielen

Een houtbak met wielen kan je erg gemakkelijk even verplaatsen zonder dat je de bak met het hout moet optillen. Daarnaast kan je gemakkelijk je hout van buiten naar binnen verplaatsen, omdat de houtbak wielen bevat.

6 producten
6 producten

Ons assortiment houtbak op wielen

We hebben een redelijk groot assortiment houtbakken. Een deel daarvan bevatten houtbakken die voorzien van wieltjes. Die bestaan uit verschillende maten en vormen. Zo zijn er grote houtbakken op wielen en kleinere houtbakken op wieltjes. Daarnaast heb je rechthoekige, ronde en ovalen houtbakken met wielen. Zo is er altijd wel een houtbak die bij jou past. Een groot voordeel van een houtbak op wieltjes is dat deze verrijdbaar is, je kan hem gemakkelijk even verplaatsen.

Materiaal houtbak op wielen

Vaak is een houtbak met wieltjes gemaakt van staal. Op deze manier is de bak stevig genoeg om het hout te houden zonder dat de bak van vorm verandert. Deze is bewerkt met een soort poedercoating waardoor de bak beschermd is tegen beschadigingen. Deze bewerking kan in meerdere kleuren worden gedaan, daarom zijn er zwarte, maar ook antracieten (grijs) houtbakken. Er is dus altijd een kleur houtbak die bij jouw houtkachel past.

Houtbak op wielen met hengels of deksel

Een houtbak op wielen kan ook in combinatie met een hengsel of deksel. Op deze manier kan je met hengsels de bak ook gemakkelijk oppakken en deze verplaatsen. Enkele houtbakken hebben één hengsel om de houtbak op wieltjes op te pakken en een ander deel 2 hengsels. Daarnaast kan de houtbak met wielen ook voorzien zijn van een deksel op de bak. Op die manier is het hout helemaal weggewerkt uit je woonkamer.

Houtbak in combinatie met een haardstel

Een houtbak kan goed gecombineerd worden met een haardstel. Met een haardstel kan je namelijk gemakkelijk je hout in de kachel leggen zonder dat je de kans hebt om je handen te branden. Daarnaast kan je ook gemakkelijk een verkeerd liggend houtblok verplaatsen. Als je een haardstel met borstel en schep hebt kan je ook eenvoudig de as uit de kachel halen.

Het belang van stoken met droog hout

In de houtbak met wielen wordt natuurlijk hout gelegd. Het is echter wel belangrijk dat die hout droog is. Als het hout namelijk te nat is, moet dit eerst verdampt worden. Dit is erg slecht voor de kachel en het rookkanaal, daarom is het van belang dat hout droog is. Als dit niet het geval is zal je houtkachel en rookkanaal minder lang meegaan. Daarnaast heb je eerder kans dat er een schoorsteenbrand ontstaat. Je kunt het vochtgehalte in je hout meten met een houtvochtigheidsmeter.