JAcobus houtkachels

De JAcobus houtkachels zijn een van de schoonste houtkachels die momenteel bestaan. De modellen voldeden in 2009 al aan de Ecodesign wet die in 2022 voor heel Europa is ingegaan. Doordat het verbrandingssysteem zo revolutionair is, is er zelf octrooi verleend.

22 producten
22 producten

Ontstaan van JAcobus

Wist je dat de Jacobus houtkachels de voorgangers waren van de JAnus houtkachels? De JAnus kachel bestaat ondertussen al meer dan 40 jaar en presteert nog altijd uitmuntend. De JAcobus kachel is een nog verder verbeterde houtkachel. Op deze manier stook je hout zo efficiëntst en minst vervuilend mogelijk. De ontwikkelaar van de JAnus houtkachel is dan ook Janco de Jong, dit deed hij al in 1981. De JAcobus houtkachel is geïntroduceerd op de markt in 2009.

Door de namen van de twee grondleggers samen te voegen is de naam JAcobus ontstaan. De grondleggers van het bedrijf Janco de Jong, zijn namelijk Janco en Coby de Jong. Gecombineerd krijg je dus JAcobus.

JAcobus in het kort

  • De JAcobus is een erg schone houtkachel. Door een revolutionair en gepatenteerde verbrandingstechniek halen de kachels hoge rendementen en beperken hiermee de uitstoot.
  • De brandkamer van de JAcobus kachel is gemaakt van cortenstaal, dit zorgt voor een goede warmtegeleiding en een lange levensduur.
  • De warmte-afgifte is gemakkelijk en goed te regelen met één schuif, hierdoor zijn de verschillende kachels te gebruiken in kleine én grote ruimtes.
  • De kachel wordt standaard geleverd met de optie voor externe luchttoevoer. Hierdoor kan je een luchttoevoer adapter aansluiten en verbrandingslucht van buiten halen, hierdoor is de kachel ook geschikt voor nieuwbouwhuizen.
  • In de JAcobus mag elke houtsoort gebrandt worden.
  • De kachel is voorzien van een schoneruitsysteem. Hierdoor blijft de ruit van de kachel schoon bij goed gebruik.

Assortiment JAcobus houtkachel

Er zijn in principe 3 verschillende modellen die elk in 3 verschillende uitvoeringen worden samengesteld. Zo heb je de normale JAcobus 6, JAcobus 9 en de Jacobus 12 houtkachel, deze zijn er ook nog in de kook en doorkijk uitvoeringen.

JAcobus 6 houtkachel

De JAcobus 6 kachel is het kleinste model uit de serie. Deze heeft een vermogen van tussen de 3,5 en 7 kW en kan daarmee ruimtes verwarmen tussen de 60 en 120 m3. Daarnaast is deze dus ook te verkrijgen in de kook en doorkijk uitvoering. De kachel verbruikt ongeveer 1,6 kg hout per uur.

JAcobus 9 houtkachel

De Jacobus 9 kachel is het middelste model uit de serie. Deze heeft een vermogen van tussen de 5 en 10 kW en kan daarmee ruimtes verwarmen tussen de 120 en 160 m3. Daarnaast is deze dus ook te verkrijgen in de kook en doorkijk uitvoering. De kachel verbruikt ongeveer 2,5 kg hout per uur.

JAcobus 12 houtkachel

De JAcobus 12 kachel is het grootste model uit de serie. Deze heeft een vermogen van tussen de 8 en 14 kW en kan daarmee ruimtes verwarmen tussen de 160 en 250 m3. Daarnaast is deze dus ook te verkrijgen in de kook en doorkijk uitvoering. De kachel verbruikt ongeveer 3,7 kg hout per uur.

JAcobus accessoires

JAcobus heeft allerlei accessoires in het assortiment zitten die perfect bij de houtkachels passen. De accessoires die geleverd kunnen worden zijn vloerplaten, achterplaten, haardstellen, houtbakken, kookgerei en nog wat andere diversen. Deze accessoires hebben dan ook hetzelfde uiterlijk als de kachel. Als je dus kiest voor een houtbak van JAcobus, mag je verwachten dat deze in dezelfde stijl is gemaakt.

JAcobus onderdelen

Er zijn ook allerlei losse onderdelen te verkrijgen voor de houtkachels van JAcobus. Dit houdt in dat als je bijvoorbeeld de binnenbekleding van de kachel moet vervangen, deze op maat te bestellen zijn. Ook alle andere slijtingsmaterialen zijn bij te bestellen. Op deze manier kan je houtkachel vele malen langer meegaan dan andere kachels.