Westfire houtkachels

De Westfire houtkachels zijn gemaakt en vervaardigd van hoge kwaliteit. Het ontwerp is ontstaan in Denemarken en de houtkachels worden dan ook vervaardigd in Denemarken. Westfire vindt dat de kachel goed bij het huis moet passen, aangezien de kachel langer meegaat dan het meubilair en de inrichting.

16 producten
16 producten

Assortiment Westfire houtkachels

Er is voor ieder wat wils met de kachels van Westfire. Zo heb je lage kachels op pootjes, maar ook hoge kachels met een houtvoorraad onder de verbrandingskamer. De kachels met een houtvoorraad zijn te verkrijgen met een deurtje en zonder deurtje. Op deze manier kan je zelf beslissen of je het mooi vindt of het hout zichtbaar is. Daarnaast zijn er ook kachels om te monteren tegen de muur.

Ingebruikname Westfire houtkachel

Bij de eerste keer stoken van de houtkachel zal de lak in de kachel trekken. Er kan dan van de kachel stank en rook afkomen. Om dit probleem te verhelpen is het verstandig om een raam open te zetten en te zorgen voor een goede ventilatie. Na de eerste keer goed stoken zal de lak in de kachel zijn gebrand. Ook moet je bij de eerste keer stoken het deurtje van de Westfire houtkachel openhouden. Anders kan de afdichtingsstrip aan de kachel blijven vastplakken doordat de lak aan het intrekken is.

Gebruiksaanwijzing van de Westfire kachels

Bij het aanmaken van het vuur moet het luchtsysteem geheel geopend zijn. Dit doe je door de luchtschuif helemaal naar rechts te schuiven. Dit zorgt ervoor dat het vuur genoeg zuurstof krijg om op te starten. Als het vuur eenmaal brand mag je de luchtschuif voor een derde dicht schuiven. Op deze manier zorg je ervoor dat het rendement in de houtkachel verhoogt. Na verloop van tijd zal je meer gevoel krijgen met de luchtschuif, in elke situatie wordt deze namelijk net iets anders gebruikt.

Onderhoud van de kachel

Het is alleen toegestaan de buitenkant schoon te maken met een droge doek, doe dit ook alleen als dit echt nodig is. Eén keer per jaar is het nodig om de kachel te reinigen van as en teer. Het is daarbij nodig om de rookkeerplaat eruit te halen en schoon te maken van teer resten. Je moet de kachel jaarlijks laten vegen en bij veel gebruik 2 tot 3 keer per jaar. Op deze manier maak je de kans op een schoorsteenbrand nog kleiner.

Uitvoering Westfire houtkachel

Er zijn verschillende uitvoeringen mogelijk van de Westfire kachels. Zo heb je de vrijstaande houtkachels, de inbouw kachels en de hangende houtkachel. Ook zijn sommige modellen met een spekstenen bovenrand te verkrijgen. De kachels van Westfire zijn er niet in meerdere kleuren te krijgen.