Lijm en kit voor houtkachel

Lijm en kit helpen je met het repareren of vervangen van onderdelen van een kachel. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat het glasvezelkoord moet worden vervangen, de kachel een barst heeft of dat de stormkraag moet worden afgekit met hittebestendige siliconenkit.

5 producten
5 producten

Vuurvaste lijm voor glasvezelkoord

Het kan voorkomen dat je glasvezelkoord op het deurtje van de houtkachel kapot of versleten is en dus toe is aan vervanging. Het glasvezelkoord kan je door middel van de vuurvaste lijm tegen het deurtje aan lijmen. Het is belangrijk dat je glasvezelkoord zijn werk doet, omdat het anders kan voorkomen dat de rookgassen ontsnappen uit de kachel. Het kachelkoord zorgt er namelijk voor dat de rook niet kan ontsnappen tussen de kiertjes door. De vuurvaste lijm kan je ook voor andere dingen gebruiken, zoals het vastlijmen van de hittebestendige platen in de houtkachel.

Hittebestendige kachelkit

Het kan voorkomen dat je gietijzeren kachel of plaatstaal kachel een scheur laat zien. Dit kan je oplossen met hittebestendige kachelkit. Je moet de kachel goed ontvetten en daarna de kachelkit aanbrengen op de scheur. Laat dit in ieder geval 48 uur drogen en begin daarna met het stoken van een klein vuurtje. Dit is belangrijk zodat je niet meteen de kachelkit beschadigd. Met het schoonmaken van de scheur kan het zijn dat je de lak wegpoetst en kan het zijn dat de kachelkit niet in dezelfde kleur is, dit kan je wegwerken met kachelpoets of hittebestendige lak.

Hittebestendige siliconenkit

Om je dakdoorvoer waterdicht te maken is hittebestendige siliconenkit benodigd. Het is namelijk nodig om een stormkraag tegen de pijp aan te kitten. Op deze manier loopt het water via de stormkraag over de dakplaat, loodslab of het EPDM. Je kunt hiervoor geen kachelkit gebruiken, aangezien deze gewoon water doorlaat. Daarnaast heb je ook hittebestendige kit nodig, omdat de dubbelwandige pijp alsnog warm wordt. Normale kit kan dan makkelijk uitharden en alsnog regenwater doorlaten. Met deze hittebestendige siliconenkit kan je ook gebruiken bij het vastkitten van een EPDM profilab.