Forno houtopslag

Een Forno houtopslag is gemaakt van 3 mm dik cortenstaal en kan geleverd worden in roestkleur, maar ook met een zwarte coating. De Forno houtopslagen zijn zeer sterk en slijtvast.

18 producten
18 producten

Ons assortiment

De Forno houtopslag assortiment bestaat uit verschillende maten, zo heb je namelijk kleine, standaard en grote opslagen. Deze zijn ook nog verkrijgbaar in een liggende en staande variant. Daarnaast bestaat het assortiment ook uit een zittende houtopslag. Dit is een normale bank met daaronder plek om hout op te slaan, dit geeft een andere draai aan je Forno houtopslag dan een normale houtopslag. Ook deze banken zijn verkrijgbaar in verschillende maten, namelijk een 2-zits en 3-zits.

Materiaal Forno houtopslag

Het materiaal waar een Forno houtopslag van is vervaardigd is cortenstaal. Cortenstaal heeft als eigenschap dat het naar verloop van tijd een roestkleur krijgt door weersinvloeden. Dit is een geleidelijk aan proces en pas na 5 maanden de Forno houtopslag zijn definitieve kleur krijgt. De sterkte van cortenstaal is vergelijkbaar met dat van roestvrij staal. De Forno houtopslag is dan ook gemaakt van 3 mm dik cortenstaal. Daarmee is het zeer sterk en slijtvast. Daarnaast is het dus weersbestendig en is het een duurzaam materiaal. Er zit dan ook 5 jaar garantie op een Forno houtopslag.

Forno houtopslag zwart

Een Forno houtopslag is er ook in het zwart verkrijgbaar. Een zwarte Forno houtopslag is bewerkt met een zwarte coating. De Forno houtopslag zwart is hittebestendig en kan daarom naast je houtkachel worden geplaatst. Ook de banken van Forno zijn te verkrijgen met de zwarte poedercoating. De Forno houtopslag zwart zal naar verloop van tijd niet gaan roesten integendeel tot de cortenstalen houtopslagen.

Plaatsing Forno houtopslag

De Forno houtopslag moet worden neergezet op een vlakke en stabiele ondergrond. Dit aangezien het materiaal scheef kan gaan staan en dit ervoor kan leiden dat de houtopslag uiteindelijk instort. Om de stabiliteit van de Forno houtopslag te garanderen wordt er aangeraden de houtopslagen door middel van de muurbevestingsgaten vast te zetten.

Plaatsing Forno zitting

Het plaatsen van een Forno 2-zits of 3-zits moet gebeuren op een vlakke ondergrond. Dit omdat de bank anders kan buigen. Je kan de zitting bijvoorbeeld wel gewoon in een grasveld plaatsen, zolang deze maar redelijk vlak is.

Onderhoud Forno houtopslag

Het is nodig om de Forno houtopslag jaarlijks te reinigen door grofvuil te verwijderen door middel van het afspuiten met schoon leidingwater. Let erop dat je dit niet doet met een hoge drukspuit. Dit kan ervoor zorgen dat het de roest weghaalt of de zwarte poedercoating beschadigd.