Jydepejsen Bella zijruiten

A+
Vuurzicht
3.075,-
Nog 1 op voorraad

Jydepejsen Bella zijruiten houtkachel

De Jydepejsen Bella met zijruiten is een moderne en slanke kachel. De duer bestaat geheel uit glas, dit geeft een mooi beeld aan de kachel. De deur is ook zelfsluitend waardoor de kachel een stuk veilig wordt. De kachelgreep voor de deur is geheel weggewerkt in de Bella met zijruiten houtkachel. De kachel heeft een rendement van 82% en is hiermee een van de hoogste binnenin de Jydepejsen series.

De Jydepjsen Bella sideglass is voorzien van drie ruiten, waardoor je op meerdere plekken in de kamer zicht hebt op het vlammenspel.

DuplicAir® controlesysteem

De Jydepejsen kachels zijn voorzien van een DuplicAir® controlesysteem. Hiermee kan je met één schijf de primaire en secundaire luchtregeling gemakkelijk bedienen. Dit is een uniek systeem die alleen bij deze kachels te vinden is. De bediening heeft 5 standen die bepalen hoeveel lucht er wordt toegelaten bij het vuur. Indien deze helemaal dicht staat voorkomt dit warmteverlies door het rookkanaal.

Materiaal van de Bella zijruiten

De buitenkant van de kachel is gemaakt van plaatstaal. De voor- en bovenkant zijn gemaakt van gietijzer en de achterkant van plaatstaal. De binnenbekleding van de Jydepejsen Bella met zijruiten is gemaakt van vermiculite platen. Deze zijn bestemd tegen vlammen van 1100 graden. De platen isoleren de verbrandingskamer waardoor de kachel een hogere verbrandingstemperatuur kan bereiken. Hierdoor stoot de houtkachel minder gassen uit.

De voorzijde van de kachel is geheel van glas gemaakt. Verder is het handvat om de deur te openen mooi weggewerkt in de kachel.

Installatie van de Jydepejsen Bella sideglass

Alle Jydepejsen kachels zijn uitgerust met een ingebouwd hittescherm onder de kachel. Daardoor kan de kachel op zowel een onbrandbare en brandbare vloer worden geplaatst zonder beschermende vloerplaat. Let er echter wel op dat er eventueel vonken en rondvliegend as uit de kachel kan komen.

De kachel is standaard ingesteld voor een bovenaansluiting, mocht je gebruik willen maken van de achteraansluiting dan kan je dit gemakkelijk verstellen met een schroevendraaier. De kachel kan ook in combinatie met een externe luchttoevoer gebruikt worden, deze is optioneel verkrijgbaar.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droge berk. Voor een optimale verbranding dient het brandhout een vochtigheidsgehalte van 12-20% te hebben. Het hout moet ongeveer tussen de 20-30 cm lang zijn en moet altijd zo worden gekloofd dat een stuk hout minstens één zijde zonder bast heeft. Zorg ervoor dat de dikte van het hout ongeveer een polsdikte heeft.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Jydepejsen Bella zijruiten voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A+
Rendement 82%
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Fijnstof per kubieke meter 4 mg 90% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Hoog rendement binnen de Jydepejsen houtkachels
  • Kan in bijna elke ruimte geplaatst worden
  • Ingebouwd hitteschild onder de kachel
  • Uniek controlesysteem
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Voorzijde bestaat volledig uit glas

 

  • Adapterset voor externe luchttoevoer niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Jydepejsen
Model Vrijstaand
Vuurzicht 3-zijdig
Garantie 5 jaar
Algemene kenmerken
Vermogen 4,5 kW
Minimaal vermogen 3 kw
Maximaal vermogen 5 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 82%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 4 mg
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 44 x 35 x 114 cm
Afmetingen stookruimte (B x D x H) 32 x 26 x 43 cm
Gewicht 125 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties