Dovre Sense 103

2.075,-
Op voorraad
A+

Dovre Sense 103 houtkachel

De Dovre Sense 103 heeft een rendement van 80% en een vermogen van 7kW. Deze houtkachel heeft een stijlvol en modern design, waardoor deze perfect aansluit op iedere ruimte. Voorzien van het slam-lock mechanisme met gemonteerde drukknop. Via deze knop gaat de deur gemakkelijk open, zodat de kachel eenvoudig en snel bijgevuld wordt. De kachel is afgewerkt met zijruiten, zodat je vanaf meerdere hoeken perfect zicht op het vlammenspel hebt.

Is dit de kachel die je zoekt, maar staat het zwart je tegen? Kies dan voor de witte uitvoering. Deze is optioneel verkrijgbaar.

Materiaal van de Dovre Sense 103

De Dovre Sense 103 houtkachel is vervaardigd uit gietijzer, dat in de geautomatiseerde gieterij van Dovre wordt geproduceerd. Dankzij deze productie zijn alle onderdelen zeer maatvast en voorzien van gelijkmatige onderdelen. Om de kachel tegen beschadiging te beschermen is het oppervlak voorzien van een beschermlaag. De binnenbekleding bestaat uit platen van vermiculiet. De isolerende werking van deze platen zorgt voor een betere verbranding.

Installatie van de Dovre Sense 103

Deze vrijstaande houtkachel dient op een onbrandbare vloer te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonken en as. De Dovre Sense 103 wordt standaard met een bovenaansluiting geleverd. Dit is handmatig verstelbaar naar een achteraansluiting. De kachel kan optioneel met hitteschild worden geleverd. Deze wordt aan de achterkant van het model gemonteerd. Het hitteschild zorgt ervoor dat deze houtkachel dichter tegen brandbare oppervlakken kan worden geplaatst.  Een andere optie is de korte potenset, waarmee je de kachel gemakkelijker waterpas afstelt. Ook deze poten zijn optioneel verkrijgbaar.

Uniek dubbel verbrandingssysteem

De kachels van Dovre zijn voorzien van een uniek dubbel verbrandingssysteem, waarmee een hoger rendement en een schonere verbranding wordt gegarandeerd. Dit komt doordat secundaire lucht via de achterkant in de kachel wordt toegelaten. Deze lucht wordt verwarmd en teruggeleid naar de verbrandingskamer. Zo kan secundaire verbranding ontstaan, wat ervoor zorgt dat niet brandende rookgassen opnieuw ontvlammen.

Stoken van de kachel

Maak voor het stoken van de kachel bij voorkeur gebruik van hard loofhout. Voorbeelden hiervan zijn eik, beuk, berk en fruitbomenhout. Het gebruikte hout mag een bochtpercentage van maximaal 20% hebben.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Dovre Sense 103 voldoet aan de strengere Nederlandse wetgeving die op 1 januari 2020 is ingegaan en daarmee ook aan de Europese EcoDesign wetgeving die in 2022 van kracht gaat.

Energielabel A+
Rendement 80%
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Fijnstof per kubieke meter 21 mg 48% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met Air Wash-glasbeluchtingssysteem voor een schone ruit
  • Hoog rendement dankzij het unieke dubbel verbrandingssysteem
  • Hoogwaardig materiaal in Dovre gieterij geproduceerd
  • Voorzien van aansluiting op boven- en achterzijde
  • Met slam-lock mechanisme

 

  • Hitteschild niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Dovre
Model Vrijstaand
Vuurzicht 3-zijdig
Titel algemene kenmerken
Vermogen 7 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 80%
Draaibaar
Keurmerk CE
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 21 mg
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 47 x 36 x 90 cm
Gewicht 105 kg
Materiaal Gietijzer
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties