Dovre Astro 4CB/P met sokkel

A
2.928,-
Levertijd op aanvraag

Dovre Astro 4CB/P met sokkel houtkachel

De Dovre Astro 4CB/P houtkachel met sokkel heeft een rendement van 76% en een vermogen van 8 kW. Met een stijlvol design, waardoor de kachel prachtig aansluit op elk interieur. Vanaf de voorzijde voorzien van een panoramische ruit. De rechte zijruiten bieden daarbij voor een echter uitgebreid beeld op het vlammenspel. Zo kan je vanaf meerdere hoeken van een gezellig vuurtje genieten.

Materiaal van de Dovre Astro 4CB/P

De Dovre Astro 4CB/P houtkachel is vervaardigd uit gietijzer, dat in de geautomatiseerde gieterij van Dovre wordt geproduceerd. Dankzij deze productie zijn alle onderdelen zeer maatvast en voorzien van gelijkmatige onderdelen. Om de kachel tegen beschadiging te beschermen is het oppervlak voorzien van een beschermlaag. De binnenbekleding bestaat uit platen van vermiculiet. De isolerende werking van deze platen zorgt voor een betere verbranding.

Installatie van de Dovre Astro 4CB/P met sokkel

Deze vrijstaande houtkachel dient op een onbrandbare vloer te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonken en as. De Dovre Astro 4CB/P is voorzien van een achter- en bovenaansluiting, zodat je zelf kan bepalen hoe de kachel wordt aangesloten. Ook heb je de mogelijkheid om een externe luchttoevoer aan te sluiten. Daarnaast heb je de mogelijkheid de kachel verder uit te breiden met een hitteschild. Deze maakt het mogelijk om deze kachel dichter tegen de muur aan te zetten. Dit hitteschild is optioneel verkrijgbaar.

Uniek dubbel verbrandingssysteem

De kachels van Dovre zijn voorzien van een uniek dubbel verbrandingssysteem, waarmee een hoger rendement en een schonere verbranding wordt gegarandeerd. Dit komt doordat secundaire lucht via de achterkant in de kachel wordt toegelaten. Deze lucht wordt verwarmd en teruggeleid naar de verbrandingskamer. Zo kan secundaire verbranding ontstaan, wat ervoor zorgt dat niet brandende rookgassen opnieuw ontvlammen.

Stoken van de kachel

Maak voor het stoken van de kachel bij voorkeur gebruik van hard loofhout. Voorbeelden hiervan zijn eik, beuk, berk en fruitbomenhout. Het gebruikte hout mag een bochtpercentage van maximaal 20% hebben.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Dovre Astro 4CB/P met sokkel voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 76%
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Fijnstof per kubieke meter 24 mg 40% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met Air Wash-glasbeluchtingssysteem voor een schone ruit
  • Hoog rendement dankzij het unieke dubbel verbrandingssysteem
  • Hoogwaardig materiaal in Dovre gieterij geproduceerd
  • Voorzien van aansluiting op boven- en achterzijde

 

  • Hitteschild niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Dovre
Model Vrijstaand
Vuurzicht 3-zijdig
Titel algemene kenmerken
Vermogen 8 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 76%
Draaibaar
Keurmerk CE
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 24 mg
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 48 x 43 x 114 cm
Gewicht 155 kg
Materiaal Gietijzer
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties