Spartherm Linear Module M

A+
3.470,-
Levertijd op aanvraag

Spartherm Linear Module M houtkachel

De Spartherm Module M is het grotere broertjes van de Module XS. Dat betekent dat deze qua grootte groter is en een hoger kW heeft. Daarom past deze in de wat grotere ruimtes. De Spartherm Linear Module M kan worden gekozen met verschillende soorten voeten, zo is er altijd eentje die bij jou past. De kachel heeft een vermogen van 6,9kW en heeft een rendement van minimaal 80%. Met deze kachel haal je een degelijk stukje vakmanschap in huis.

Materiaal van de Spartherm Module M kachel

De buitenkant van de Module M is vervaardigd van plaatstaal. De binnenkant van de verbrandingskamer is bekleed met vuurbeton/vermiculite stenen. Deze isoleren de verbrandingskamer waardoor een hoger rendement wordt behaald. Op deze manier het plaatstaal beschermt tegen de enorme hitte en wordt de kachel milieuvriendelijker. De voet onder de houtkachel kan naar eigen smaak worden aangepast, zo is er altijd een voet die past bij jouw voorkeur.

Installatie van de Lineare Module M houtkachel

De kachel moet op een stevige en stabiele ondervloer worden geplaatst. De houtkachel moet op een onbrandbare vloer worden gemonteerd. Als de vloer van brandbaar materiaal is gemaakt is een vloerplaat verplicht. De kachel moet op minimaal 5 centimeter van een onbrandbare wand worden geplaatst die minimaal bestand is tegen een hitte van 85°C. Als de wand van brandbaar materiaal is gemaakt of niet voldoende hittebestendig is dan zal de kachel op 10 centimeter van de wand moeten komen.

Stoken van de kachel

Het is van belang dat in de houtkachel alleen goed droog hout wordt gestookt. Nat hout brandt niet goed en zorgt voor overmatige rookontwikkeling, dat is ongezond. Leg niet meer dan 1 kg brandstof in de kachel tegelijkertijd. Het is beter om vaker minder hout toe te voegen aan de kachel. Anders kan dit leiden tot oververhitting en kan schade aan de kachel tot gevolg hebben.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Spartherm Linear Module M voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A+
Rendement 80%
Gemiddelde CO emissie 0,10%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Zelfsluitende deur voor extra veiligheid
  • Geschikt voor de middelgrote ruimtes
  • Hoog rendement door hittebestendige verbrandingskamer
  • Verschillende soorten voeten voor onder de kachel beschikbaar

 

  • Voet niet standaard inbegrepen

Specificaties

Product
Merk Spartherm
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Garantie 5 jaar
Titel algemene kenmerken
Vermogen 7 kW
Uitvoering Dubbelwandig
Type warmte Convectiewarmte
Energielabel A+
Rendement 80%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,10%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 72 x 45 x 62 cm
Gewicht 90 kg
Materiaal Plaatstaal
Kleur Zwart
Bekijk alle specificaties