Jydepejsen Senza speksteen

Product: 1033
A+
Vuurzicht
3.250,-
Nog 1 op voorraad

Jydepejsen Senza speksteen houtkachel

De Jydepejsen Senza met speksteen houtkachel kan in veel ruimtes worden gebruikt door zijn geringe vermogen, namelijk 4,6 kW. De kachel is makkelijk te stoken, te bedienen en prachtig om te zien. Het heeft een mooi grote ruit waardoor het vlammenspel goed zichtbaar is. De kachel heeft een rendement van 82% en is daarmee een van de hoogste van de Jydepejsen kachels. De kachel is ook voorzien van een weggewerkte houtopslag.

DuplicAir® controlesysteem

De Jydepejsen kachels zijn voorzien van een DuplicAir® controlesysteem. Hiermee kan je met één schijf de primaire en secundaire luchtregeling gemakkelijk bedienen. Dit is een uniek systeem die alleen bij deze kachels te vinden is. De bediening heeft 5 standen die bepalen hoeveel lucht er wordt toegelaten bij het vuur. Indien deze helemaal dicht staat voorkomt dit warmteverlies door het rookkanaal.

Materiaal van de Senza speksteen

De buitenkant van de kachel is gemaakt van deels plaatstaal en gietijzer. De voor- en bovenkant zijn gemaakt van gietijzer en de achterkant van plaatstaal. De binnenbekleding van de Jydepejsen Senza speksteen is gemaakt van vermiculite platen. Deze zijn bestemd tegen vlammen van 1100 graden. De platen isoleren de verbrandingskamer waardoor de kachel een hogere verbrandingstemperatuur kan bereiken. Hierdoor stoot de houtkachel minder gassen uit.

Speksteen zorgt niet alleen voor een mooi beeld, maar ook voor een constantere en langere warmteafgifte. Hierdoor kan je zelfs wanneer de kachel uit is nog genieten van de warmte.

Installatie van de Jydepejsen Senza speksteen

Alle Jydepejsen kachels zijn uitgerust met een ingebouwd hittescherm onder de kachel. Daardoor kan de kachel op zowel een onbrandbare en brandbare vloer worden geplaatst zonder beschermende vloerplaat. Let er echter wel op dat er eventueel vonken en rondvliegend as uit de kachel kan komen.

De kachel is standaard ingesteld voor een bovenaansluiting, mocht je gebruik willen maken van de achteraansluiting dan kan je dit gemakkelijk verstellen met een schroevendraaier. De kachel kan ook in combinatie met een externe luchttoevoer gebruikt worden, deze is optioneel verkrijgbaar.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droge berk. Voor een optimale verbranding dient het brandhout een vochtigheidsgehalte van 12-20% te hebben. Het hout moet ongeveer 23 cm lang zijn en moet altijd zo worden gekloofd dat een stuk hout minstens één zijde zonder bast heeft. Zorg ervoor dat de dikte van het hout ongeveer een polsdikte heeft.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Jydepejsen Senza speksteen voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A+
Rendement 82%
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Fijnstof per kubieke meter 4 mg 90% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Hoog rendement binnen de Jydepejsen houtkachels
  • Speksteen zorgt voor een constantere en langere warmteafgifte
  • Ingebouwd hitteschild onder de kachel
  • Uniek controlesysteem
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Te gebruiken als bovenafvoer en achteruitafvoer

 

  • Adapterset voor externe luchttoevoer niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Jydepejsen
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Garantie 5 jaar
Algemene kenmerken
Vermogen 4,5 kW
Minimaal vermogen 3 kW
Maximaal vermogen 5 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 82%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 4 mg
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting Optioneel
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 46 x 36 x 93 cm
Afmetingen stookruimte (B x D x H) 32 x 26 x 43 cm
Gewicht 95 kg
Materiaal Speksteen
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties

Reviews