Dovre TAI55M

2.692,-
Levertijd op aanvraag
A

Dovre TAI55M houtkachel

Geniet van een warme en gezellige sfeer met de Dovre TAI55M multifunctionele houtkachel. Voorzien van een grote kolentrechter. Zo kan je tot wel 36 uur lang de ruimte verwarmen door middel van kolen. Met de schakelaar kan je eenvoudig tussen de functies van houtkachel naar kolenkachel schakelen. Deze houtkachel heeft een rendement van 75% en een vermogen van 11 kW.  Door middel van de zijdeur wordt gemakkelijk en veilig het hout aangevuld. Nog meer uit deze multifunctionele kachel halen? Breid deze dan uit met de optionele kookplaat.

Materiaal van de Dovre TAI55M

De Dovre TAI55M houtkachel is vervaardigd uit gietijzer, dat in de geautomatiseerde gieterij van Dovre wordt geproduceerd. Dankzij deze productie zijn alle onderdelen zeer maatvast en voorzien van gelijkmatige onderdelen. Om de kachel tegen beschadiging te beschermen is het oppervlak voorzien van een beschermlaag. De binnenbekleding bestaat uit charmotte stenen.

Installatie van de Dovre TAI55M

Deze vrijstaande houtkachel dient op een onbrandbare vloer te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonken en as. De Dovre TAI55M wordt standaard met een achteraansluiting geleverd. Verander het uiterlijk van de kachel door de optionele poten te monteren. Deze zorgen ervoor dat de kachel 11 cm lager wordt, waardoor deze een compacter formaat krijgt.

Uniek dubbel verbrandingssysteem

De kachels van Dovre zijn voorzien van een uniek dubbel verbrandingssysteem, waarmee een hoger rendement en een schonere verbranding wordt gegarandeerd. Dit komt doordat secundaire lucht via de achterkant in de kachel wordt toegelaten. Deze lucht wordt verwarmd en teruggeleid naar de verbrandingskamer. Zo kan secundaire verbranding ontstaan, wat ervoor zorgt dat niet brandende rookgassen opnieuw ontvlammen.

Stoken van de kachel

Maak voor het stoken van de kachel bij voorkeur gebruik van hard loofhout. Voorbeelden hiervan zijn eik, beuk, berk en fruitbomenhout. Het gebruikte hout mag een bochtpercentage van maximaal 20% hebben. Daarnaast kan je met deze kachel ook gebruik maken van kolen voor het stoken. Maak bij voorkeur gebruik van categorie A antracietkolen met een laag asgehalte. Hierbij wordt een formaat 12/22 of 20/30 aanbevolen.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Dovre TAI55M voldoet aan de strengere Nederlandse wetgeving die op 1 januari 2020 is ingegaan en daarmee ook aan de Europese EcoDesign wetgeving die in 2022 van kracht gaat.

Energielabel A
Rendement 75%
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Fijnstof per kubieke meter 5 mg 88% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met Air Wash-glasbeluchtingssysteem voor een schone ruit
  • Hoog rendement dankzij het unieke dubbel verbrandingssysteem
  • Hoogwaardig materiaal in Dovre gieterij geproduceerd
  • Voorzien van aansluiting op boven- en achterzijde
  • Multifunctioneel, kan ook gestookt worden met kolen

 

  • Potenset en kookplaat niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Dovre
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Titel algemene kenmerken
Vermogen 11 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 75%
Draaibaar
Keurmerk CE
Luchtregelaar Ja, boven
Technische specificaties
Aansluiting Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 5 mg
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 72 x 47 x 80 cm
Gewicht 190 kg
Materiaal Gietijzer
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties