Dovre TAI55WD

2.347,-
Levertijd op aanvraag
A+

Dovre TAI55WD houtkachel

De Dovre TAI55WD houtkachel heeft een klassiek design voor een stijlvolle landelijke uitstraling. Dit mode heeft een rendement van 80% en een vermogen van 11 kW. Door middel van de zijdeur wordt deze kachel veilig en snel bijgevuld. Voorzien van het Air Wash-glasbeluchtingssysteem, waardoor de ruit nauwelijks wordt aangetast door roetaanslag. Hierdoor hoef je de ruit een stuk minder vaak schoon te maken. Dit maakt van deze kachel een onderhoudsvriendelijk model, zodat je van nog meer comfort profiteert.

Materiaal van de Dovre TAI55WD

De Dovre TAI55WD houtkachel is vervaardigd uit gietijzer, dat in de geautomatiseerde gieterij van Dovre wordt geproduceerd. Dankzij deze productie zijn alle onderdelen zeer maatvast en voorzien van gelijkmatige onderdelen. Om de kachel tegen beschadiging te beschermen is het oppervlak voorzien van een beschermlaag. De binnenbekleding bestaat uit platen van vermiculiet. De isolerende werking van deze platen zorgt voor een betere verbranding.

Installatie van de Dovre TAI55WD

Deze vrijstaande houtkachel dient op een onbrandbare vloer te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonken en as. De Dovre TAI55WD wordt standaard met een bovenaansluiting geleverd. Dit is handmatig verstelbaar naar een achteraansluiting. Verander het uiterlijk van de kachel door de optionele poten te monteren. Deze zorgen ervoor dat de kachel 11 cm lager wordt, waardoor deze een compacter formaat krijgt.

Uniek dubbel verbrandingssysteem

De kachels van Dovre zijn voorzien van een uniek dubbel verbrandingssysteem, waarmee een hoger rendement en een schonere verbranding wordt gegarandeerd. Dit komt doordat secundaire lucht via de achterkant in de kachel wordt toegelaten. Deze lucht wordt verwarmd en teruggeleid naar de verbrandingskamer. Zo kan secundaire verbranding ontstaan, wat ervoor zorgt dat niet brandende rookgassen opnieuw ontvlammen.

Stoken van de kachel

Maak voor het stoken van de kachel bij voorkeur gebruik van hard loofhout. Voorbeelden hiervan zijn eik, beuk, berk en fruitbomenhout. Het gebruikte hout mag een bochtpercentage van maximaal 20% hebben.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Dovre TAI55WD voldoet aan de strengere Nederlandse wetgeving die op 1 januari 2020 is ingegaan en daarmee ook aan de Europese EcoDesign wetgeving die in 2022 van kracht gaat.

Energielabel A+
Rendement 80%
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Fijnstof per kubieke meter 29 mg 28% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met Air Wash-glasbeluchtingssysteem voor een schone ruit
  • Hoog rendement dankzij het unieke dubbel verbrandingssysteem
  • Hoogwaardig materiaal in Dovre gieterij geproduceerd
  • Voorzien van aansluiting op boven- en achterzijde

 

  • Potenset niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Dovre
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Titel algemene kenmerken
Vermogen 11 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 80%
Draaibaar
Keurmerk CE
Luchtregelaar Ja, boven en onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 29 mg
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 72 x 43 x 80 cm
Gewicht 160 kg
Materiaal Gietijzer
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties