Dakdoorvoer Ø150/200mm voor EPDM dak

Product: 1202
Materiaal dak
Kleur (dakdoorvoer)
Bestaat uit
406,95
406,95
Op voorraad

Dakdoorvoer EPDM dak voor houtkachel

Een dakdoorvoer is noodzakelijk wanneer de afvoer door het dak heen moet. Alle dakdoorvoeren zijn dubbelwandig, wat ervoor zorgt dat het dak geen vlam kan vatten. De buitendiameter van de pijp is 200 mm, de binnenpijp is 150 mm. Aan de onderkant zit een verloop van dubbelwandig naar enkelwandig. Zo kan er gemakkelijk een enkelwandige pijp op geplaatst worden van 130 of 150 cm.

Bevestiging van de pijp

De dubbelwandige pijp moet aan de onderkant van het dak ongeveer 20 centimeter uitsteken. Aan de onderkant van het plafond moet de pijp worden vastgezet met de meegeleverde verdiepingsondersteuning of, indien je een schuin dak hebt, de dakbevestigingsbeugel. Daarnaast zal de verdiepingsondersteuning het grotere gezaagde gat afdichten. De dakbevestigingsbeugel doet dit ook, echter in mindere mate.

Dubbelwandige trekkap

Deze dakdoorvoer wordt met een dubbelwandige trekkap geleverd. Een trekkende kap is trek bevorderend en voorkomt regeninval en windinslag. Hierdoor kan het vuur onder alle weersomstandigheden mooi branden. Het is ook mogelijk om voor een trekkap met vonkenvanger te kiezen, hiermee voorkom je dat vonken ervoor kunnen zorgen dat dichtbijstaande bomen of een rieten dak vlam kunnen vatten.

Extra klemband

Bij deze dakdoorvoer wordt standaard één klemband meegeleverd, deze is om de trekkap vast te klemmen aan de dubbelwandige buis. Mocht je graag nog een klemband willen om het onderaansluitstuk vast te klemmen aan de dubbelwandige buis, dan kan je deze als optie mee bestellen. Een klemband is hiervoor niet noodzakelijk, omdat de enkelwandige buis het onderaansluitstuk op zijn plek zal houden.

Bekijk volledige beschrijving

Specificaties

Product
Materiaal dak EPDM
Uitvoering Dubbelwandig
Binnendiameter 150 mm
Buitendiameter 200 mm
Classificatietemperatuur 1200 °C
Kleur RVS
Keurmerk CE
Certificering EN 1856-1, T600-N1-D-V2-L50050-G70
Bekijk alle specificaties

Reviews