EPDM dakdoorvoer voor houtkachel

Om je houtkachel brandveilig te installeren in een overkapping of tuinhuis is een dakdoorvoer benodigd. Als je overkapping een EPDM dak heeft is de EPDM dakdoorvoer voor kachel de perfecte keus. Dit is een vooraf samengestelde set.

2 producten
2 producten

Waarom een dakdoorvoer?

Zoals hierboven al eventjes benoemd is een dakdoorvoer benodigd om de kachelpijp brandveilig door een houten dak te installeren. Omdat de pijp van de samengestelde set van de EPDM dakdoorvoer dubbelwandig is wordt deze een stuk minder heet. Daarnaast bevat de set de materialen om de dubbelwandige pijp vast te zetten en deze ook weer waterdicht te maken. Ook is deze voorzien van een aansluitstuk om van enkelwandig naar dubbelwandig te gaan.

EPDM dakdoorvoer kachel

Doordat de samengestelde sets voorzien van een profilab van EPDM die direct om de pijp heen gemonteerd kunnen worden kan je deze gemakkelijk met siliconenkit op EPDM bevestigen. Als je dit op de correcte manier is de dakdoorvoer 100% waterdicht. Bij de EPDM set zit dus een stuk EPDM met een gat zo groot als de pijp, een roller en kit om het EPDM op EPDM te monteren.

Waarom een dubbelwandig rookkanaal?

Een dubbelwandig rookkanaal wordt vele malen minder heet dan een enkelwandig kanaal. Het dubbelwandig kanaal is in principe een enkelwandig kanaal met daaromheen isolatiemateriaal en daaromheen nog een pijp. Op deze manier wordt de buitenpijp minder heet en is dit meer geschikt om door een dak te gaan. Daarnaast stop je tussen de dubbelwandige pijp en het dak ook nog minerale wol, zodat het brandveilig is geïnstalleerd.Van de kachel naar dakdoorvoer

Van de kachel naar dakdoorvoer

Om van de kachel tot de dakdoorvoer te komen wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van een dikwandige pijp. Deze zijn vaak in dezelfde kleur als de kachel. Deze hoeven niet dubbelwandig te zijn, omdat deze goed zichtbaar zijn en ook vanzelfsprekend heet worden. Als de kachel op de juiste afstand wordt neergezet, heeft de pijp ook voldoende ruimte om zijn warmte af te geven.

Dakdoorvoer zelf installeren

Het is mogelijk om een dakdoorvoer zelf te installeren. Als je de juiste installatiematerialen hebt en de tijd dan kan je de dakdoorvoer prima zelf installeren. Je moet namelijk een gat maken in het dak, hier de verdiepingsondersteuning onder vastmaken. De pijp vastzetten in de verdiepingsondersteuning en de pijp waterdicht maken met het EPDM. Daarboven komt nog een stormkraag die moet worden afgekit. Je hoeft nu alleen nog maar de trekkap te monteren.

Geen zin en/of tijd de dakdoorvoer zelf te installeren? Laat het onze installatiedienst doen. Neem contact met ons op over de opties.