Regenkap voor houtkachel

Bovenop een rookgasafvoer is het verstandig een regenkap te installeren. Hierdoor kan er geen regenwater de schoorsteenpijp in komen. Wanneer je een rieten dak heeft is het verplicht een vonkenvanger bij de regenkap te bestellen.

Producten 1-24 van 66
Producten 1-24 van 66

Ons assortiment regenkappen

Er zijn allerlei verschillende maten, vormen en soorten regenkappen. Het plaatsen van een regenkap op een schoorsteenpijp voorkomt regeninslag. Regeninslag kan leiden tot roest in de schoorsteenpijp en vervuilende uitstoot. Ook kan water bevriezen in de winter en uitzetten in de zomer, waardoor scheuren kunnen ontstaan in de pijp. De meeste regenkappen zijn gegalvaniseerd of gemaakt van RVS. Er zijn verschillende soorten diameters waardoor op elke schoorsteenpijp een regenkap past. Om de goede regenkap te kopen raden wij het aan onderstaande informatie over de verschillende soorten regenkappen te lezen.

Trekkende regenkap

Een trekkende regenkap wordt vaak geplaatst bovenop een dubbelwandig rookkanaal, maar kan ook op een enkelwandig rookkanaal geplaatst worden. Dit ligt aan de situatie waarin de kachel zich bevindt. Een trekkende regenkap, ook wel trekkap, is vaak gemaakt van RVS om een lange levensduur te garanderen. Een trekkap werkt trek bevorderend waardoor het vuur meer zuurstof aantrekt en dus vollediger kan branden. Deze regenkap voorkomt windinslag en regeninslag. Ook deze regenkappen zijn te verkrijgen in verschillende grootte en maten.

Regenkap met vonkenvanger

Een regenkap met vonkenvanger voorkomt dat losvliegende vonken worden opgevangen. Hierdoor voorkom je eventuele brand. Het is aan te raden wanneer de schoorsteenpijp eindigt boven bijvoorbeeld een houten overkapping of tuinhuisje en is verplicht bij een rieten dak. Er hoeft namelijk maar één vonk bij droog riet te komen en je huis gaat op in de vlammen. Het gaas om deze regenkappen moeten voldoen aan verschillende eisen. De oppervlakte van het gaas, de dikte van het gaas, de maaswijdte en het materiaal moet allemaal in orde zijn. Vaak wordt een vonkenvanger met een trekkap gecombineerd.

Materiaal regenkap

De meeste regenkappen zijn vervaardigd met hoogwaardig roestvast staal of zijn gegalvaniseerd. Dit materiaal is namelijk bestand tegen hoge temperaturen en rookgassen. Dit materiaal is roestvast en is het dus geschikt tegen allerlei weersomstandigheden. Er zijn ook regenkappen die geëmailleerd zijn, doordat deze een harde laag hebben is de regenkap beter beschermd tegen krassen en beschadigingen. Deze regenkap met geëmailleerde laag zijn ook roestbestendig. Al onze regenkappen voldoen aan meerdere eisen.

Dakdoorvoer kopen

Een dakdoorvoer is van te voren samengesteld door een specialist waardoor je met een klik klaar bent. Je hoeft hierdoor geen rekening meer te houden met alle verschillende materialen die je nodig hebt om je rookgasafvoer bij elkaar te kiezen. Deze dakdoorvoeren zijn allemaal voorzien van regenkappen met de verschillende functies. Dakdoorvoeren zijn te verkrijgen voor alle soorten daken, zoals een plat dak of een pannendak.