Wanders Platane Concrete

A
4.695,-
Tijdelijk uitverkocht

Wanders Platane Concrete houtkachel

De Wanders Platane Concrete kachel is een grote kachel met een gebogen ruit. Op deze manier kan de kachel een echte eye-catcher zijn midden in de kamer. Het vuurspel is op deze manier van meerdere kanten te bekijken. Daarnaast is de kachel voorzien van betonnen ringen, waardoor deze erg uniek is. De kachel heeft een vermogen van 7 kW en kan je kamer dus goed verwarmen. Het rendement van de kachel is 80% en voldoet daarmee ruim aan de milieueisen.

Materiaal van de Platane Concrete kachel

De basis van de kachel bestaat uit staal en is bekleed met betonnen ringen. Een kenmerk van beton is dat het de warmte tot wel 6 tot 8 uur langer kan vasthouden en de warmte gelijkmatiger kan afgeven aan de omgeving. Dat betekent dat je minder hoeft te stoken voor dezelfde warmte. Dit zorgt voor hoge efficiëntie, hoger rendement en een lager houtverbruik.

Installatie van de Wanders Platane Concrete

De Platane Concrete houtkachel moet op een stevige en stabiele ondergrond worden geplaatst, dit in verband met het zware gewicht van de houtkachel. Als de vloer van brandbaar materiaal is gemaakt is een vloerplaat verplicht. De kachel dient minimaal 5 cm van een onbrandbare wand geplaatst worden.

Als de kamer waar de kachel in geplaatst gaat worden goed geïsoleerd is, moet een externe luchttoevoer worden aangesloten aan de kachel. De kachel onttrekt namelijk zuurstof uit de kamer, met een goed geïsoleerd huis kan je het dan erg benauwd krijgen. De externe luchttoevoer kan via de achterkant of onderkant gemonteerd worden.

Stoken van de kachel

Voor dat je de kachel volledig in gebruik kan nemen is een instookprocedure benodigd. Dit is in verband met het intrekken van de laklaag van de kachel. Het is dan nodig om de kachel de eerste 4 tot 5 keer minimaal 6 uur lang te stoken op een laag vuur.

Het is van belang dat in de houtkachel alleen goed droog hout wordt gestookt. Nat hout brandt niet goed en zorgt voor overmatige rookontwikkeling, dat is ongezond. Leg niet meer dan 1 – 1,5 kg brandstof in de kachel tegelijkertijd. Het is beter om vaker minder hout toe te voegen aan de kachel.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Wanders Platane Concrete voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 80%
Gemiddelde CO emissie 0,08%
Fijnstof per kubieke meter 27 mg 33% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Voorzien van beton voor gelijkmatigere en langere warmteafgifte
  • Voorzien van aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Strak design met betonnen ringen
  • Makkelijk te gebruiken met de luchtschuif
  • Beton moet zelf geïnstalleerd worden

Specificaties

Product
Merk Wanders
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Garantie 5 jaar
Titel algemene kenmerken
Vermogen 7 kW
Uitvoering Dubbelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 80%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, boven en onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 27 mg
Gemiddelde CO emissie 0,08%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 52 x 52 x 109 cm
Gewicht 160 kg
Materiaal Beton
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Wit
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties