Wanders Pecan Eco Small

A+
4.275,-
Nog 1 op voorraad

Wanders Pecan Eco Small speksteenkachel

Deze Wanders Pecan Eco Small is een strakke houtkachel omringd met een laag speksteen. Naast dat dit een mooie uitstraling geeft, houdt het de warmte langer vast en een gelijkmatigere afgifte van de warmte. De Wander Pecan Eco heeft een nominaal vermogen van 8 kW en kan daarom in de wat grotere ruimtes geplaatst worden. Daarnaast heeft het een rendement van 82% en een A+ energielabel.

Materiaal van de Pecan Eco speksteenkachel

De basis van de kachel bestaat uit staal en is bekleed met natuurlijk speksteen. Een kenmerk van speksteen is dat het de warmte tot wel 6 tot 8 uur langer kan vasthouden en de warmte gelijkmatiger kan afgeven aan de omgeving. Dat betekent dat je minder hoeft te stoken voor dezelfde warmte. Dit zorgt voor hoge efficiëntie, hoger rendement en een lager houtverbruik.

Installatie van de Pecan Eco Small

De Pecan Eco speksteenkachel moet op een stevige en stabiele ondergrond worden geplaatst, dit in verband met het zware gewicht van de houtkachel. Als de vloer van brandbaar materiaal is gemaakt is een vloerplaat verplicht. De kachel dient minimaal 10 cm van een onbrandbare wand geplaatst worden.

Als de kamer waar de kachel in geplaatst gaat worden goed geïsoleerd is, moet een externe luchttoevoer worden aangesloten aan de kachel. De kachel onttrekt namelijk zuurstof uit de kamer, met een goed geïsoleerd huis kan je het dan erg benauwd krijgen. De externe luchttoevoer kan via de achterkant of onderkant gemonteerd worden.

Stoken van de kachel

Voor dat je de kachel volledig in gebruik kan nemen is een instookprocedure benodigd. Dit is in verband met het intrekken van de laklaag van de kachel. Het is dan nodig om de kachel de eerste 4 tot 5 keer minimaal 6 uur lang te stoken op een laag vuur.

Het is van belang dat in de houtkachel alleen goed droog hout wordt gestookt. Nat hout brandt niet goed en zorgt voor overmatige rookontwikkeling, dat is ongezond. Leg niet meer dan 1 – 3 kg brandstof in de kachel tegelijkertijd. Het is beter om vaker minder hout toe te voegen aan de kachel.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Wanders Pecan Eco Small voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A+
Rendement 82%
Gemiddelde CO emissie 0,06%
Fijnstof per kubieke meter 11 mg 73% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Voorzien van speksteen voor gelijkmatigere en langere warmteafgifte
  • Voorzien van aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Strak design met naturel speksteen
  • Makkelijk te gebruiken met de luchtschuif

 

  • Zware kachel van 290 kg

Specificaties

Product
Merk Wanders
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Garantie 5 jaar
Titel algemene kenmerken
Vermogen 8 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 82%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 11 mg
Gemiddelde CO emissie 0,06%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 57 x 48 x 106 cm
Gewicht 290 kg
Materiaal Speksteen
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties