Wanders Oak Steel

A+
2.305,-
Nog 1 op voorraad

Wanders Oak Steel houtkachel

De Wanders Oak Steel is een wat kleinere houtkachel met verschillende soorten voeten en bekledingen. De kachel bestaat uit een basis, namelijk de verbrandingskamer. Daaronder kunnen verschillende soorten voeten worden gemonteerd en om de verbrandingskamer kan er worden gekozen voor een stalen behuizing of betonnen behuizing. Je kan dus de kachel na verloop van tijd een andere uitstraling geven. Ondanks de kleine kachel heeft deze een vermogen van 5,2 kW en is het vlammenspel goed te bezichtigen door de grote ruit heen.

Materiaal van de Wanders Oak Steel kachel

De kachel is gemaakt van verschillende soorten materialen, maar het ligt eraan in welke samenstelling je de kachel neemt. De verbrandingskamer is gemaakt van staal met een vuurvaste binnenbekleding voor een hoog rendement. Om de verbrandingskamer zit een stalen behuizing, maar er kan ook gekozen worden voor een betonnen behuizing. Voor de voet kan er gekozen worden uit 4 opties, voor ieder wat wils.

Installatie van de Wanders Oak Steel

De kachel moet op een stevige en stabiele ondervloer worden geplaatst. De houtkachel moet op een onbrandbare vloer worden gemonteerd. Als de vloer van brandbaar materiaal is gemaakt is een vloerplaat verplicht. De wand moet gemaakt zijn van onbrandbaar materiaal. Als dit wel van brandbaar materiaal is gemaakt moet er 100 cm afstand van alle kanten van de kachel gehouden worden.

Als de kamer waar de kachel in geplaatst gaat worden goed geïsoleerd is, moet een externe luchttoevoer worden aangesloten aan de kachel. De kachel onttrekt namelijk zuurstof uit de kamer, met een goed geïsoleerd huis kan je het dan erg benauwd krijgen. De externe luchttoevoer kan via de achterkant gemonteerd worden.

Stoken van de kachel

Voor dat je de kachel volledig in gebruik kan nemen is een instookprocedure benodigd. Dit is in verband met het intrekken van de laklaag van de kachel. Het is dan nodig om de kachel de eerste 4 tot 5 keer minimaal 6 uur lang te stoken op een laag vuur.

Het is van belang dat in de houtkachel alleen goed droog hout wordt gestookt. Nat hout brandt niet goed en zorgt voor overmatige rookontwikkeling, dat is ongezond. Leg niet meer dan 1 kg brandstof in de kachel tegelijkertijd. Het is beter om vaker minder hout toe te voegen aan de kachel.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Wanders Oak Steel voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A+
Rendement 81%
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Fijnstof per kubieke meter 18 mg 55% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Compacte kachel met grote ruit
  • Universele onderkant voor verschillende voeten
  • Behuizing afneembaar en wisselbaar voor staal of beton
  • Voorzien van aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Hoog rendement en A+ label

 

  • Achterwand moet van onbrandbaar materiaal zijn
  • Indien brandbare achterwand 100 cm afstand bewaren

Specificaties

Product
Merk Wanders
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Garantie 5 jaar
Titel algemene kenmerken
Vermogen 5 kW
Uitvoering Dubbelwandig
Type warmte Convectiewarmte
Energielabel A+
Rendement 81%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 18 mg
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 38 x 46 x 77 cm
Gewicht 75 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties