Wanders Elm

A
2.695,-
Levertijd op aanvraag

Wanders Elm houtkachel

De Wanders Elm is een kachel met een vermogen van 7 kW en kan daarmee in de middelgrote ruimtes worden geplaatst. Daarnaast kan je er bij dit model voor kiezen deze op een normale voet, middel of grote hout opslagruimte. Er zijn ook nog houtopslagen bij te bestellen zodat je een mooi geheel kan vormen zoals te zien op de foto's. De kachel is voorzien van een boven- en achteraansluiting, op deze manier kan je zelf kiezen of je de pijp door de wand wilt gaan of naar boven.

Materiaal van de Elm kachel

De Wanders Elm is gemaakt van 8 mm dik plaatstaal. De kachel is voorzien van een zelfsluitende gietijzeren kachel. Daarnaast is de kachel voorzien van hittereflecterend glas. De binnenkant van de kachel is gemaakt van hittewerende platen, waardoor de kachel een hoog rendement kan behalen. Daarnaast kan je kiezen voor een voet onder de Elm houtkachel, namelijk de original voet, houtopslag M en L.

Installatie van de Wanders Elm

De kachel moet op een stevige en stabiele ondervloer worden geplaatst. De houtkachel moet op een onbrandbare vloer worden gemonteerd. Als de vloer van brandbaar materiaal is gemaakt is een vloerplaat verplicht. De kachel moet 5 cm afstand van de muur worden geïnstalleerd. Daarnaast kan je de voor kiezen om de pijp naar boven te laten gaan of via de achterkant, aangezien de kachel voorzien is van een achter- en bovenaansluiting.

Als de kamer waar de kachel in geplaatst gaat worden goed geïsoleerd is, moet een externe luchttoevoer worden aangesloten aan de kachel. De kachel onttrekt namelijk zuurstof uit de kamer, met een goed geïsoleerd huis kan je het dan erg benauwd krijgen. De externe luchttoevoer kan via de achterkant gemonteerd worden.

Stoken van de kachel

Voor dat je de kachel volledig in gebruik kan nemen is een instookprocedure benodigd. Dit is in verband met het intrekken van de laklaag van de kachel. Het is dan nodig om de kachel de eerste 4 tot 5 keer minimaal 6 uur lang te stoken op een laag vuur.

Het is van belang dat in de houtkachel alleen goed droog hout wordt gestookt. Nat hout brandt niet goed en zorgt voor overmatige rookontwikkeling, dat is ongezond. Leg niet meer dan 1 - 1,5 kg brandstof in de kachel tegelijkertijd. Het is beter om vaker minder hout toe te voegen aan de kachel.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Wanders Elm voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 77%
Gemiddelde CO emissie 0,08%
Fijnstof per kubieke meter 27 mg 33% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Compacte kachel met grote ruit
  • Universele onderkant voor verschillende voeten
  • Voorzien van boven- en achteraansluiting
  • Voorzien van aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Voet niet standaard inbegrepen

Specificaties

Product
Merk Wanders
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Garantie 5 jaar
Titel algemene kenmerken
Vermogen 7 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 77%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 27 mg
Gemiddelde CO emissie 0,08%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 46 x 46 x 79 cm
Gewicht 180 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties