Trimline Woody Loft

A
2.540,-
Nog 1 op voorraad

Trimline Woody Loft houtkachel

De Trimline Woody Loft kachel heeft standaard een houten voet onder de kachel. Door deze voet krijgt de kachel een andere uitstraling dan andere houtkachels. De zijkant van de kachel heeft een geribbelde kant wat voor een stoer uiterlijk zorgt. Daarnaast is het ook mogelijk om uit verschillende onderstellen te kiezen, zodat je er een kan kiezen die bij jouw interieur past. De kachel heeft een nominaal vermogen van 6,4 kW en rendement van 80%.

Materiaal van de Woody Loft kachel

De binnenbekleding is gemaakt van vuurvaste stenen. Dit heeft een isolerende werking waardoor het rendement van de kachel hoger is. De kachel is afgewerkt met hittebestendige verf. Deze verf is bestand tegen hoge temperaturen. Het onderstel van de kachel heeft verschillende opties, dat zijn de volgende:

  • Een houten onderstel: dit onderstel is gemaakt van hout en geeft een hele andere uitstraling aan de houtkachel dan andere houtkachels
  • Een breed geribbeld onderstel: dit onderstel heeft net als het bovenstel ribbels aan de zijkant, maar dan wat breder.
  • Een stalen onderstel: dit onderstel is gemaakt van volledig staal en is bedoeld om de kachel een houtvak te geven
  • Een smal geribbeld onderstel: dit onderstel is hetzelfde doorgetrokken als het bovenstel, dit geeft een erg stoer en degelijk uiterlijk aan de kachel

Het is daarnaast ook mogelijk een woodspacer toe te voegen aan de onderstellen vervaardigd van staal, dit geeft net als het houten onderstel een andere dimensie aan de houtkachel.

Installatie van de Trimline Woody Loft houtkachel

De kachel moet worden geïnstalleerd op een stabiele vloer. Bij een brandbare vloer is een vloerplaat verplicht in verband met rondvliegende vonken en as. De kachel moet minimaal 20 centimeter van een brandbare wand worden geplaatst. De afstand tot een onbrandbare muur is 10 centimeter.

Ingebruikname

De hittebestendige verf moet nog in de kachel trekken, dit gebeurt bij de eerste keer stoken. Leg daarom in het begin niks op de kachel en raak deze zo min mogelijk aan. Het verhitten van de verf kan stinken, zorg daarom voor een goede ventilatie. Tijdens de eerste keer stoken moet het deurtje iets openstaan, anders kan de deur blijven vastplakken aan de verf. Na het uitharden van de verf is de kachel beter beschermd tegen beschadigingen en vegen.

Stoken van de kachel

Voor een optimale verbranding dient het brandhout een vochtigheidsgehalte van 12-20% te hebben. De kachel heeft één schuif om de luchttoevoer van de kachel te bedienen. Bij het opstarten van het vuur dien je de schuif helemaal naar rechts te zetten. Op deze manier krijgt het beginnende vuur genoeg zuurstof. Als de kachel eenmaal brandt kan de schuif in het midden worden gezet, dan zal deze namelijk zijn nominale vermogen afgeven.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Trimline Woody Loft voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 80%
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Fijnstof per kubieke meter 40 mg Exact toegestane hoeveelheid
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Makkelijk te bedienen met één schuif
  • Zowel mogelijk als boven- en achteraansluiting
  • Stoere uitstraling met houten onderstel
  • Mag relatief dichtbij de muur worden geplaatst

 

  • Hittebestendige lak nog niet geïmpregneerd

Specificaties

Product
Merk Trimline Fires
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Garantie 2 jaar
Titel algemene kenmerken
Vermogen 6 kW
Minimaal vermogen 2,5 kW
Maximaal vermogen 9,7 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 80%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 40 mg
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 49 x 42 x 107 cm
Gewicht 150 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties