Olsberg Tolima Powersystem II Compact

A+
3.947,-
Levertijd op aanvraag

Olsberg Tolima Powersystem II Compact houtkachel

De Olsberg Tolima Powersystem II Compact heeft een rendement van 82% en een vermogen van 6,3 kW. De panoramische ruit biedt prachtig zicht op het vlammenspel. Geniet van een gezellige sfeer en de warmte van de kachel. Dankzij het Powersystem II word je nog langer verwarmd. Dit komt doordat het systeem de warmte van de kachel opslaat en dit weer afgeeft wanneer het vuur gedoofd is.

Materiaal van de Olsberg Tolima Powersystem II Compact

De kachel is gemaakt van plaatstaal met gietijzeren onderdelen, die met de hand gegoten zijn. Voorzien van binnenbekleding van natuursteen. Dit heeft een isolerende werking. Hierdoor verwarmt de Olsberg Tolima Powersystem II Compact effectiever en zuiniger.

Laat deze houtkachel helemaal op jouw stijl en interieur aansluiten met de optionele buitenbekleding. Deze bekleding is verkrijgbaar in verschillende kleuren van keramiek en natuursteen.

Installatie van de Olsberg Tolima Powersystem II Compact

De kachel dient op een onbrandbare ondergrond te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonken en as. Heb je een brandbare vloer, plaats de kachel dan op een vloerplaat. Deze dient aan de voorzijde 50 cm en aan de zijkanten 30 cm uit te steken. De Olsberg Tolima Powersystem II Compact is voorzien van een bovenaansluiting.

Olsberg Efficiency Controller

De Olsberg Efficiency Controller is optioneel verkrijgbaar. Kies je voor deze optie, dan wordt de kachel uitgerust met een ingebouwde sensor met servomotor. Deze sensor controleert de temperatuur in het afvoergas. Als het nodig is om de luchttoevoer aan te passen, dan wordt dit met de OEC automatisch gedaan. Zo hoef je zelf niet de hele tijd op te staan om de luchttoevoer aan te passen. De kachel nog verder uitbreiden? Kies dan de OEC II. Hiermee wordt ook de convectieluchttoevoer naar de opstellingsruimte automatisch aangepast.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog knuppelhout. Voor een optimale verbranding dient het hout een vochtgehalte tussen de 10 en 15% te hebben. De houtblokken mogen maximaal 33 cm lang zijn en in totaal maximaal 3 kg wegen. Daarnaast wordt aangeraden om een dikte van ongeveer een polsdikte aan te houden.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Olsberg Tolima Powersystem II Compact voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A+
Rendement 82%
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Geeft een seintje wanneer hout moet worden bijgevuld
  • Onderdelen van gietijzer zijn met de hand gemaakt
  • Hoog rendement

 

  • Olsberg Efficiency Controller niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Olsberg
Model Vrijstaand
Vuurzicht Panorama
Titel algemene kenmerken
Vermogen 6,3 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 82%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, boven en onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 61 x 55 x 135 cm
Gewicht 205 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties