Olsberg Tipas Powerblock Compact

A+
3.342,-
Levertijd op aanvraag

Olsberg Tipas Powerblock Compact

De Olsberg Tipas Powerblock Compact houtkachel heeft een rendement van 81% en een vermogen van 4,6 kW. De panoramische hoge ruit biedt prachtig zicht tot het vlammenspel. Dankzij de optionele draaivoet kan de kachel tot 180 graden worden gedraaid, zodat je het zicht op het haardvuur naar wens aanpast. Geniet van de warmte en gezelligheid van deze vrijstaande houtkachel. Deze warmte kan langer duren door het optionele powerblock. De stenen van dit blok slaan de warmte van het vuur op, zodat dit nadat het vuur gedoofd is wordt afgegeven.

Materiaal van de Olsberg Tipas Powerblock Compact

De kachel is vervaardigd uit plaatstaal en voorzien van gietijzeren onderdelen. Al deze onderdelen worden met de hand gegoten. De binnenbekleding bestaat uit natuursteen. Dankzij de isolerende werking van het steen verwarmt de kachel effectief en zuinig.

Laat de Olsberg Tipas Powerblock Compactvolledig aansluiten aan jouw stijl. Dit kan door de optioneel verkrijgbare buitenbekleding van keramiek of natuursteen. De natuurstenen bekleding is beschikbaar in de kleur serpentine. De keramische bekleding in de kleur caffe freddo.

Installatie van de Olsberg Tipas Powerblock Compact

De kachel dient op een onbrandbare ondergrond te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonken en as. Is de vloer hier niet tegen bestand, plaats de kachel dan op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorkant 50 cm en aan de zijkanten 30 cm uit te steken.

Olsberg Efficiency Controller

De Olsberg Efficiency Controller is optioneel verkrijgbaar. Kies je voor deze optie, dan wordt de kachel uitgerust met een ingebouwde sensor met servomotor. Deze sensor controleert de temperatuur in het afvoergas. Als het nodig is om de luchttoevoer aan te passen, dan wordt dit met de OEC automatisch gedaan. Zo hoef je zelf niet de hele tijd op te staan om de luchttoevoer aan te passen. 

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog knuppelhout. Voor een optimale verbranding dient het hout een vochtgehalte tussen de 10 en 15% te hebben. De houtblokken mogen maximaal 33 cm lang zijn en in totaal maximaal 3 kg wegen. Daarnaast wordt aangeraden om een dikte van ongeveer een polsdikte aan te houden.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Olsberg Tipas Powerblock Compact voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A+
Rendement 81%
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Geeft een seintje wanneer hout moet worden bijgevuld
  • Onderdelen van gietijzer zijn met de hand gemaakt
  • Hoog rendement

 

  • Olsberg Efficiency Controller niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Olsberg
Model Vrijstaand
Vuurzicht Panorama
Titel algemene kenmerken
Vermogen 4,6 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 81%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 44 x 44 x 130 cm
Gewicht 175 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties