Olsberg Tipas Compact III

A+
3.628,-
Levertijd op aanvraag

Olsberg Tipas Compact III houtkachel

De Olsberg Tipas Compact III houtkachel heeft een rendement van 81% en een vermogen van 4,6 kW. De panoramische hoge ruit biedt prachtig zicht tot het vlammenspel. Voorzien van een glanzende afwerking voor een luxe en elegante uitstraling. Dankzij de optionele draaivoet kan de kachel tot 180 graden worden gedraaid, zodat je het zicht op het haardvuur naar wens aanpast. Geniet van de warmte en gezelligheid van deze vrijstaande houtkachel.

Materiaal van de Olsberg Tipas Compact III

De kachel is vervaardigd uit plaatstaal en voorzien van gietijzeren onderdelen. Al deze onderdelen worden met de hand gegoten. De binnenbekleding bestaat uit natuursteen. Dankzij de isolerende werking van het steen verwarmt de kachel effectief en zuinig.

Laat de Olsberg Tipas Compact III volledig aansluiten aan jouw stijl. Dit kan door de optioneel verkrijgbare buitenbekleding van keramiek of natuursteen. De natuurstenen bekleding is beschikbaar in de kleur serpentine. De keramische bekleding in de kleuren wit, appelgroen en caffe corretto.

Installatie van de Olsberg Tipas Compact III

De kachel dient op een onbrandbare ondergrond te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonken en as. Is de vloer hier niet tegen bestand, plaats de kachel dan op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorkant 50 cm en aan de zijkanten 30 cm uit te steken.

Olsberg Efficiency Controller

De Olsberg Efficiency Controller is optioneel verkrijgbaar. Kies je voor deze optie, dan wordt de kachel uitgerust met een ingebouwde sensor met servomotor. Deze sensor controleert de temperatuur in het afvoergas. Als het nodig is om de luchttoevoer aan te passen, dan wordt dit met de OEC automatisch gedaan. Zo hoef je zelf niet de hele tijd op te staan om de luchttoevoer aan te passen. Wil je dit wel zelf doen, maar vanaf je stoel? Kies dan de OEC Smart1. Hiermee kan je de Efficiency Controller met je smartphone verbinden, zodat je de luchttoevoer via de app kan aanpassen.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog knuppelhout. Voor een optimale verbranding dient het hout een vochtgehalte tussen de 10 en 15% te hebben. De houtblokken mogen maximaal 33 cm lang zijn en in totaal maximaal 3 kg wegen. Daarnaast wordt aangeraden om een dikte van ongeveer een polsdikte aan te houden.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Olsberg Tipas Compact III voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A+
Rendement 81%
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Geeft een seintje wanneer hout moet worden bijgevuld
  • Onderdelen van gietijzer zijn met de hand gemaakt
  • Hoog rendement

 

  • Olsberg Efficiency Controller niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Olsberg
Model Vrijstaand
Vuurzicht Panorama
Titel algemene kenmerken
Vermogen 4,6 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 81%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 44 x 44 x 113 cm
Gewicht 125 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties