Olsberg Tenorio Powersystem Compact

A+
4.068,-
Tijdelijk uitverkocht

Olsberg Tenorio Powersystem Compact houtkachel

De Olsberg Tenorio Powersystem Compact heeft een rendement van 85% en een vermogen van 5,4 kW. De kachel is standaard voorzien van een Olivin Storageblock, waarmee de warmte wordt opgeslagen. Zo geniet je met deze vrijstaande kachel nog lang van warmte, ook nadat het vuur gedoofd is.

Materiaal van de Olsberg Tenorio Powersystem Compact

De kachel is vervaardigd uit plaatstaal met gietijzeren onderdelen, die met de hand gegoten zijn. De binnenbekleding van de Olsberg Tenorio Powersystem Compact bestaat uit natuursteen. Dit heeft een isolerende werking, zodat de houtkachel effectiever en zuiniger verwarmt.

De kachel kan optioneel worden voorzien van een gekleurde bovenplaat, zodat deze nog meer aansluit op jouw persoonlijke stijl. Deze bovenplaat is optioneel verkrijgbaar in keramisch wit of natuursteen.

Installatie van de Olsberg Tenorio Powersystem Compact

De kachel dient op een onbrandbare vloer te worden gemonteerd. Plaats deze daarom op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorzijde 50 cm en aan de zijkanten 30 cm uit te steken. De kachel wordt standaard met een bovenaansluiting geleverd, maar kan worden aangepast tot een achteraansluiting.

Olsberg Efficiency Controller

De Olsberg Efficiency Controller is optioneel verkrijgbaar. Kies je voor deze optie, dan wordt de kachel uitgerust met een ingebouwde sensor met servomotor. Deze sensor controleert de temperatuur in het afvoergas. Als het nodig is om de luchttoevoer aan te passen, dan wordt dit met de OEC automatisch gedaan. Zo hoef je zelf niet de hele tijd op te staan om de luchttoevoer aan te passen. Wil je dit wel zelf doen, maar vanaf je stoel? Kies dan de OEC Smart1. Hiermee kan je de Efficiency Controller met je smartphone verbinden, zodat je de luchttoevoer via de app kan aanpassen. De kachel nog verder uitbreiden? Kies dan de OEC II. Hiermee wordt ook de convectieluchttoevoer naar de opstellingsruimte automatisch aangepast.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog knuppelhout. Voor een optimale verbranding dient het hout een vochtgehalte tussen de 10 en 15% te hebben. De houtblokken mogen maximaal 33 cm lang zijn en in totaal maximaal 3 kg wegen. Daarnaast wordt aangeraden om een dikte van ongeveer een polsdikte aan te houden.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Olsberg Tenorio Powersystem Compact voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A+
Rendement 85%
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Geeft een seintje wanneer hout moet worden bijgevuld
  • Onderdelen van gietijzer zijn met de hand gemaakt
  • Hoog rendement

 

  • Olsberg Efficiency Controller niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Olsberg
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Titel algemene kenmerken
Vermogen 5,4 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 85%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, boven en onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 61 x 48 x 122 cm
Gewicht 251 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties