Olsberg Tecapa Compact II

A+
3.265,-
Levertijd op aanvraag

Olsberg Tecapa Compact II houtkachel

De Olsberg Tecapa Compact II heeft een rendement van 83% en een vermogen van 6,5 kW. Via de panoramische ruit heb je prachtig zicht op het vlammenspel, waardoor je niet alleen van warmte maar ook van een perfecte sfeer geniet. De kachel is standaard voorzien van een powerblock, waarmee warmte wordt opgeslagen. Zo wordt ook na het doven van het vuur nog lang warmte afgegeven. De kachel wordt standaard met een stalen deur geleverd, maar kan optioneel worden voorzien van een glazen front.

Materiaal van de Olsberg Tecapa Compact II

De kachel is gemaakt van plaatstaal met gietijzeren onderdelen, die met de hand gegoten zijn. De binnenbekleding van de Olsberg Tecapa Compact II bestaat uit natuursteen. Dit heeft een isolerende werking, waardoor de houtkachel effectief en zuinig verwarmd.

Pas de kachel geheel naar eigen smaak aan door deze te voorzien van bekleding in keramiek of natuursteen. Hierbij heb je de keuze om alleen de bovenplaat te bekleden of ook de zijkanten van de kachel.

Installatie van de Olsberg Tecapa Compact II

De houtkachel dient op een onbrandbare ondergrond te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonken en as. Plaats de Olsberg Tecapa Compact II daarom op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorzijde 50 cm en aan de zijkanten 30 cm uit te steken. De kachel wordt standaard met een bovenaansluiting geleverd. Deze kan worden aangepast tot een achteraansluiting.

Olsberg Efficiency Controller

De Olsberg Efficiency Controller is optioneel verkrijgbaar. Kies je voor deze optie, dan wordt de kachel uitgerust met een ingebouwde sensor met servomotor. Deze sensor controleert de temperatuur in het afvoergas. Als het nodig is om de luchttoevoer aan te passen, dan wordt dit met de OEC automatisch gedaan. Zo hoef je zelf niet de hele tijd op te staan om de luchttoevoer aan te passen. Wil je dit wel zelf doen, maar vanaf je stoel? Kies dan de OEC Smart1. Hiermee kan je de Efficiency Controller met je smartphone verbinden, zodat je de luchttoevoer via de app kan aanpassen.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog knuppelhout. Voor een optimale verbranding dient het hout een vochtgehalte tussen de 10 en 15% te hebben. De houtblokken mogen maximaal 33 cm lang zijn en in totaal maximaal 3 kg wegen. Daarnaast wordt aangeraden om een dikte van ongeveer een polsdikte aan te houden.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Olsberg Tecapa Compact II voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A+
Rendement 83%
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Geeft een seintje wanneer hout moet worden bijgevuld
  • Onderdelen van gietijzer zijn met de hand gemaakt
  • Hoog rendement

 

  • Olsberg Efficiency Controller niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Olsberg
Model Vrijstaand
Vuurzicht Panorama
Titel algemene kenmerken
Vermogen 6,5 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 83%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,09%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 61 x 48 x 122 cm
Gewicht 190 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties