Olsberg Tacora Compact

A+
3.825,-
Levertijd op aanvraag

Olsberg Tacora Compact houtkachel

De Olsberg Tacora Compact heeft een rendement van 81% en een vermogen van 6,5 kW. Via de panoramische ruit biedt deze houtkachel vanaf meerdere hoeken perfect zicht op het vlammenspel. Geniet van de warmte en gezelligheid die deze stijlvolle vrijstaande kachel aan de ruimte geeft. Voorzien van een ingebouwde opslag, zodat je het nodige hout altijd bij de hand hebt.

Materiaal van de Olsberg Tacora Compact

De kachel is gemaakt van plaatstaal met gietijzeren onderdelen, die met de hand gegoten zijn. Voor de binnenbekleding van de Olsberg Tacora Compact is gebruik gemaakt van natuursteen. Dit heeft een isolerende werking, zodat de kachel effectiever en zuiniger verwarmt.

Ga voor de klassieke en stijlvolle uitstraling of personaliseer de kachel. Deze kan namelijk worden voorzien van buitenbekleding. Deze is optioneel verkrijgbaar in natuursteen of keramiek.

Installatie van de Olsberg Tacora Compact

Installeer de Olsberg Tacora Compact houtkachel op een onbrandbare ondergrond. Dit vanwege rondvliegende vonken en as die een brandbare ondergrond beschadigen. Is de ondergrond hier niet tegen bestand, plaats de kachel dan op een vloerplaat. Deze dient aan de voorzijde 50 cm en aan de zijkanten 30 cm uit te steken. De kachel wordt standaard met een bovenaansluiting geleverd, maar dit is aan te passen naar een achteraansluiting.

Olsberg Efficiency Controller

De Olsberg Efficiency Controller is optioneel verkrijgbaar. Kies je voor deze optie, dan wordt de kachel uitgerust met een ingebouwde sensor met servomotor. Deze sensor controleert de temperatuur in het afvoergas. Als het nodig is om de luchttoevoer aan te passen, dan wordt dit met de OEC automatisch gedaan. Zo hoef je zelf niet de hele tijd op te staan om de luchttoevoer aan te passen. Wil je dit wel zelf doen, maar vanaf je stoel? Kies dan de OEC Smart1. Hiermee kan je de Efficiency Controller met je smartphone verbinden, zodat je de luchttoevoer via de app kan aanpassen.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog knuppelhout. Voor een optimale verbranding dient het hout een vochtgehalte tussen de 10 en 15% te hebben. De houtblokken mogen maximaal 33 cm lang zijn en in totaal maximaal 3 kg wegen. Daarnaast wordt aangeraden om een dikte van ongeveer een polsdikte aan te houden.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Olsberg Tacora Compact voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A+
Rendement 81%
Gemiddelde CO emissie 0,06%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Geeft een seintje wanneer hout moet worden bijgevuld
  • Onderdelen van gietijzer zijn met de hand gemaakt
  • Hoog rendement

 

  • Olsberg Efficiency Controller niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Olsberg
Model Vrijstaand
Vuurzicht Panorama
Titel algemene kenmerken
Vermogen 6,5 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 81%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,06%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 54 x 54 x 146 cm
Gewicht 200 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties