Olsberg Salado Compact

A+
3.408,-
Levertijd op aanvraag

Olsberg Salado Compact houtkachel

Geniet van een gezellige sfeer en warmte met de Olsberg Salado Compact houtkachel. Dit vrijstaande model heeft een rendement van 81% en een vermogen van 9,3 kW. Voorzien van een houtopslag, zodat je nieuwe houtblokken altijd snel bij de hand hebt. Je hoeft zelfs niet op te letten wanneer je de haard bij moet vullen, want de Salado geeft zelf een seintje. Voor extra comfort is de kachel voorzien van een deur met een zachte sluiting.

Materiaal van de Olsberg Salado Compact

De Salado Compact houtkachel van Olsberg is vervaardigd uit plaatstaal met gietijzeren onderdelen. Al deze onderdelen worden vandaag de dag nog steeds met de hand gegoten. De stookruimte is bekleed met vuursteen. Dit zorgt ervoor dat je effectiever en zuiniger verwarmt, doordat de warmte langer wordt opgeslagen.

Je kan de buitenkant van de kachel laten bekleden met keramiek of natuursteen. Zo kan je de kachel geheel naar jouw smaak aanpassen. Deze buitenbekleding is als optie verkrijgbaar.

Installatie van de Olsberg Salado Compact

De Olsberg Salado Compact houtkachel dient op een onbrandbare ondergrond te worden geplaatst. Dit vanwege rondvliegende vonkjes en as. Heb je geen onbrandbare ondergrond, plaats de kachel dan op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorkant 50 cm en aan de zijkanten 30 cm uit te steken. De kachel wordt standaard met een bovenaansluiting gemonteerd, maar het is ook mogelijk om dit via de achterkant te doen. Ook is de kachel voorzien van een externe luchttoevoeraansluiting.

Olsberg Efficiency Controller

De Olsberg Efficiency Controller is optioneel verkrijgbaar. Kies je voor deze optie, dan wordt de kachel uitgerust met een ingebouwde sensor met servomotor. Deze sensor controleert de temperatuur in het afvoergas. Als het nodig is om de luchttoevoer aan te passen, dan wordt dit met de OEC automatisch gedaan. Zo hoef je zelf niet de hele tijd op te staan om de luchttoevoer aan te passen. Wil je dit wel zelf doen, maar vanaf je stoel? Kies dan de OEC Smart1. Hiermee kan je de Efficiency Controller met je smartphone verbinden, zodat je de luchttoevoer via de app kan aanpassen.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog knuppelhout. Voor een optimale verbranding dient het hout een vochtgehalte tussen de 10 en 15% te hebben. De houtblokken mogen maximaal 33 cm lang zijn en in totaal maximaal 3 kg wegen. Daarnaast wordt aangeraden om een dikte van ongeveer een polsdikte aan te houden.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Olsberg Salado Compact voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A+
Rendement 81%
Gemiddelde CO emissie 0,06%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Geeft een seintje als hout moet worden bijgevuld
  • Onderdelen van gietijzer zijn met de hand gemaakt
  • Hoog rendement

 

  • Olsberg Efficiency Controller niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Olsberg
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Titel algemene kenmerken
Vermogen 9,3 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 81%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,06%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 62 x 53 x 129 cm
Gewicht 190 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties