Olsberg Pular Compact

A+
3.496,-
Tijdelijk uitverkocht

Olsberg Pular Compact houtkachel

De Olsberg Pular Compact heeft een rendement van 81% en een vermogen van 5,6 kW. Deze vrijstaande houtkachel biedt via een panoramische ruit prachtig zicht op het vlammenspel. Kies je ervoor om de kachel uit te breiden met de draaivoet, dan kan je het zicht geheel naar eigen wens verstellen. De voet maakt de Pular Compact namelijk tot 180 graden draaibaar. Deze voet is optioneel verkrijgbaar.

Materiaal van de Olsberg Pular Compact

De Olsberg Pular Compact houtkachel is vervaardigd uit plaatstaal met gietijzeren onderdelen. Al deze onderdelen zijn met de hand gegoten. De binnenbekleding bestaat uit natuursteen. Dit heeft een isolerende werking, wat betekent dat de kachel effectiever en zuiniger verwarmt.

Optioneel kan de Pular Compact worden uitgerust met een verchroomde sierlijst of een gekleurde bovenplaat. Zo kan de kachel geheel worden aangepast naar jouw stijl. De opties voor de bovenplaat zijn keramiek in wit of kersen of natuursteen in serpentine.

Installatie van de Olsberg Pular Compact

De kachel dient op een onbrandbare ondergrond te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonken en as. Plaats de Olsberg Pular Compact daarom op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorkant 50 cm en aan de zijkanten 30 cm uit te steken. De kachel wordt standaard geleverd met een bovenaansluiting, maar kan worden aangepast naar een achteraansluiting.

Olsberg Efficiency Controller

De Olsberg Efficiency Controller is optioneel verkrijgbaar. Kies je voor deze optie, dan wordt de kachel uitgerust met een ingebouwde sensor met servomotor. Deze sensor controleert de temperatuur in het afvoergas. Als het nodig is om de luchttoevoer aan te passen, dan wordt dit met de OEC automatisch gedaan. Zo hoef je zelf niet de hele tijd op te staan om de luchttoevoer aan te passen. Wil je dit wel zelf doen, maar vanaf je stoel? Kies dan de OEC Smart1. Hiermee kan je de Efficiency Controller met je smartphone verbinden, zodat je de luchttoevoer via de app kan aanpassen.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog knuppelhout. Voor een optimale verbranding dient het hout een vochtgehalte tussen de 10 en 15% te hebben. De houtblokken mogen maximaal 33 cm lang zijn en in totaal maximaal 3 kg wegen. Daarnaast wordt aangeraden om een dikte van ongeveer een polsdikte aan te houden.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Olsberg Pular Compact voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A+
Rendement 81%
Gemiddelde CO emissie 0,06%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Geeft een seintje wanneer hout moet worden bijgevuld
  • Onderdelen van gietijzer zijn met de hand gemaakt
  • Hoog rendement

 

  • Olsberg Efficiency Controller niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Olsberg
Model Vrijstaand
Vuurzicht Panorama
Titel algemene kenmerken
Vermogen 5,5 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 81%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,06%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 48 x 48 x 119 cm
Gewicht 142 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties