Olsberg Palena Powerblock Compact

A
3.771,-
Levertijd op aanvraag

Olsberg Palena Powerblock Compact houtkachel

De Olsberg Palena Powerblock Compact heeft een rendement van 80% en vermogen van 5,4 kW. Deze vrijstaande houtkachel kan optioneel worden voorzien van een draaibaar voetstuk, zodat je het vuurzicht kunt verstellen. Een andere optie voor de kachel is het Powerblock. Laat je de kachel hiermee uitrusten, dan zal deze ook na het branden nog lang warmte afgeven zodat je hier langer van kunt genieten. Met een melding geeft de kachel zelf aan wanneer het tijd is nieuwe blokken op het vuur te leggen.

Materiaal van de Olsberg Palena Powerblock Compact

De Olsberg Palena Powerblock Compact houtkachel is vervaardigd uit staal. Voorzien van gietijzeren onderdelen die met de hand worden gegoten. Voor de binnenbekleding is gebruik gemaakt van natuursteen. Dit heeft een goede isolatie, waardoor warmte beter wordt vastgehouden zodat de ruimte effectiever en zuiniger wordt verwarmd.

Om de houtkachel geheel naar eigen smaak aan te kleden kan je deze laten voorzien van een gekleurde bovenplaat. Deze is verkrijgbaar in natuursteen serpentine of keramisch wit of kersenkleur.

Installatie van de Olsberg Palena Plus Compact

De kachel dient op een onbrandbaar oppervlak te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonkjes en as. Plaats de Palena Plus Compact van Olsberg daarom op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorzijde 50 cm en aan de zijkanten 30 cm uit te steken.

Olsberg Efficiency Controller

De Olsberg Efficiency Controller is optioneel verkrijgbaar. Kies je voor deze optie, dan wordt de kachel uitgerust met een ingebouwde sensor met servomotor. Deze sensor controleert de temperatuur in het afvoergas. Als het nodig is om de luchttoevoer aan te passen, dan wordt dit met de OEC automatisch gedaan. Zo hoef je zelf niet de hele tijd op te staan om de luchttoevoer aan te passen. Wil je dit wel zelf doen, maar vanaf je stoel? Kies dan de OEC Smart1. Hiermee kan je de Efficiency Controller met je smartphone verbinden, zodat je de luchttoevoer via de app kan aanpassen.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog knuppelhout. Voor een optimale verbranding dient het hout een vochtgehalte tussen de 10 en 15% te hebben. De houtblokken mogen maximaal 33 cm lang zijn en in totaal maximaal 3 kg wegen. Daarnaast wordt aangeraden om een dikte van ongeveer een polsdikte aan te houden.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Olsberg Palena Powerblock Compact voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 80%
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Geeft een seintje als hout moet worden bijgevuld
  • Onderdelen van gietijzer zijn met de hand gemaakt
  • Hoog rendement

 

  • Olsberg Efficiency Controller niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Olsberg
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Titel algemene kenmerken
Vermogen 5,4 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 80%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 46 x 46 x 157 cm
Gewicht 144 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties