Olsberg Palena Plus SD Compact

A
4.167,-
Levertijd op aanvraag

Olsberg Palena Plus SD Compact houtkachel

De Olsber Palena Plus SD Compact is een vrijstaande houtkachel met een rendement van 80% en vermogen van 5,4 kW. De kachel kan worden uitgerust met een optionele draaibare voet, waardoor je het vuurzicht kunt verstellen. Met een melding geeft de kachel zelf aan wanneer het tijd is nieuwe blokken op het vuur te leggen. De Smart Door wordt bediend met een hendel aan de zijkant van de kachel. Door hier met je voet op te drukken gaat de deur automatisch open. Hoe lang het pedaal wordt ingedrukt bepaalt hoe ver de deur opengaat. Na verloop van tijd sluit deze automatisch.

Materiaal van de Olsberg Pelena Plus SD Compact

De Olsberg Palena Plus SD Compact is grotendeels gemaakt van staal. Daarnaast is de kachel voorzien van gietijzeren onderdelen, die met hand worden gegoten. De binnenbekleding bestaat uit natuursteen, die voor een goede isolatie zorgt. Zo wordt de warmte beter vastgehouden en wordt de ruimte effectiever en zuiniger verwarmd.

Om de houtkachel geheel naar eigen smaak aan te kleden kan je deze laten voorzien van een gekleurde bovenplaat. Deze is verkrijgbaar in natuursteen serpentine of keramisch wit of kersenkleur.

Installatie van de Olsberg Palena Plus SD Compact

De kachel dient op een onbrandbaar oppervlak te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonkjes en as. Plaats de Palena Plus SD Compact van Olsberg daarom op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorzijde 50 cm en aan de zijkanten 30 cm uit te steken.

Olsberg Efficiency Controller

De Olsberg Efficiency Controller is optioneel verkrijgbaar. Kies je voor deze optie, dan wordt de kachel uitgerust met een ingebouwde sensor met servomotor. Deze sensor controleert de temperatuur in het afvoergas. Als het nodig is om de luchttoevoer aan te passen, dan wordt dit met de OEC automatisch gedaan. Zo hoef je zelf niet de hele tijd op te staan om de luchttoevoer aan te passen. Wil je dit wel zelf doen, maar vanaf je stoel? Kies dan de OEC Smart1. Hiermee kan je de Efficiency Controller met je smartphone verbinden, zodat je de luchttoevoer via de app kan aanpassen.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog knuppelhout. Voor een optimale verbranding dient het hout een vochtgehalte tussen de 10 en 15% te hebben. De houtblokken mogen maximaal 33 cm lang zijn en in totaal maximaal 3 kg wegen. Daarnaast wordt aangeraden om een dikte van ongeveer een polsdikte aan te houden.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Olsberg Palena Plus SD Compact voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 80%
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Geeft een seintje als hout moet worden bijgevuld
  • Onderdelen van gietijzer zijn met de hand gemaakt
  • Hoog rendement
  • Uitgerust met Smart Door voor eenvoudige bediening

 

  • Olsberg Efficiency Controller niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Olsberg
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Titel algemene kenmerken
Vermogen 5,4 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 80%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 47 x 47 x 141 cm
Gewicht 160 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties