Olsberg Ipala Smart

A+
3.715,-
Levertijd op aanvraag

Olsberg Ipala Smart

De Olsberg Ipala Smart heeft een rendement van 81% en een vermogen van 5 kW. De vrijstaande kachel vormt dankzij het strakke design de blikvanger van iedere ruimte. Via de tweezijdige glazen deur heb je prachtig zicht op het vlammenspel. Geniet nog langer van de warmte van het vuur door de kachel uit te breiden met een powerblock. De stenen van dit blok slaan de warmte van de kachel op, zodat dit kan worden afgegeven nadat het vuur gedoofd is.

Materiaal van de Olsberg Ipala Smart

De Olsberg Ipala Smartg is vervaardigd uit staal met gietijzeren onderdelen, die met de hand gegoten zijn. De binnenbekleding bestaat uit natuurstenen. Deze hebben een isolerende werking, waardoor de kachel effectiever en zuiniger verwarmt.

Installatie van de Olsberg Ipala Smart

De houtkachel dient op een onbrandbare ondergrond te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonken en as. Plaats de Olsberg Ipala Smart daarom op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorzijde 50 cm en aan de zijkanten 30 cm uit te steken. De kachel is voorzien van een houtopslag onder de verbrandingskamer, maar kan optioneel worden voorzien van extra opslag. Deze wordt dan aan de zijkant gemonteerd. De kachel zelf wordt standaard met een bovenaansluiting geleverd. Deze kan worden aangepast tot een achteraansluiting.

Olsberg Efficiency Controller

De Olsberg Efficiency Controller is optioneel verkrijgbaar. Kies je voor deze optie, dan wordt de kachel uitgerust met een ingebouwde sensor met servomotor. Deze sensor controleert de temperatuur in het afvoergas. Als het nodig is om de luchttoevoer aan te passen, dan wordt dit met de OEC automatisch gedaan. Zo hoef je zelf niet de hele tijd op te staan om de luchttoevoer aan te passen. Wil je dit wel zelf doen, maar vanaf je stoel? Kies dan de OEC Smart1. Hiermee kan je de Efficiency Controller met je smartphone verbinden, zodat je de luchttoevoer via de app kan aanpassen.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog knuppelhout. Voor een optimale verbranding dient het hout een vochtgehalte tussen de 10 en 15% te hebben. De houtblokken mogen maximaal 33 cm lang zijn en in totaal maximaal 3 kg wegen. Daarnaast wordt aangeraden om een dikte van ongeveer een polsdikte aan te houden.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Olsberg Ipala Smart voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A+
Rendement 81%
Gemiddelde CO emissie 0,03%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Geeft een seintje wanneer hout moet worden bijgevuld
  • Onderdelen van gietijzer zijn met de hand gemaakt
  • Hoog rendement

 

  • Olsberg Efficiency Controller niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Olsberg
Model Vrijstaand
Vuurzicht 2-zijdig
Titel algemene kenmerken
Vermogen 5 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 81%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, boven
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,03%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 43 x 43 x 146 cm
Gewicht 170 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties