Olsberg Caldera II Compact

3.462,-
Levertijd op aanvraag
A+

Olsberg Caldera II Compact houtkachel

De Olsberg Caldera II Compact heeft een rendement van 81% en een vermogen van 6,5 kW. Deze vrijstaande kachel is voorzien van een houtopslag, zodat je snel en gemakkelijk nieuw hout op het vuur kunt gooien. Geniet van de warmte en gezelligheid van de houtkachel, die met een glazen ruit perfect zicht op het vlammenspel biedt.

Materiaal van de Olsberg Caldera II Compact

De kachel is gemaakt van plaatstaal met gietijzeren onderdelen, die met de hand gegoten zijn. De binnenbekleding bestaat uit natuursteen. Dit heeft een isolerende werking, zodat de kachel effectief en zuinig verwarmt.

De Olsberg Caldera II Compact kan optioneel worden uitgevoerd met bekleding in verschillende kleuren. Ga bijvoorbeeld voor keramisch wit of latte, natuursteen serpentine of geef de kachel een robuuste uitstraling met BigStone bekleding.

Installatie van de Olsberg Caldera II Compact

De kachel dient op een onbrandbare ondergrond te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonken en as. Heb je een brandbare vloer, plaats de houtkachel dan op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorzijde 50 cm en aan de zijkanten 30 cm uit te steken. De Olsberg Caldera II Compact wordt standaard met een bovenaansluiting geleverd, maar dit is aan te passen naar een achteraansluiting.

Olsberg Efficiency Controller

De Olsberg Efficiency Controller is optioneel verkrijgbaar. Kies je voor deze optie, dan wordt de kachel uitgerust met een ingebouwde sensor met servomotor. Deze sensor controleert de temperatuur in het afvoergas. Als het nodig is om de luchttoevoer aan te passen, dan wordt dit met de OEC automatisch gedaan. Zo hoef je zelf niet de hele tijd op te staan om de luchttoevoer aan te passen. Wil je dit wel zelf doen, maar vanaf je stoel? Kies dan de OEC Smart1. Hiermee kan je de Efficiency Controller met je smartphone verbinden, zodat je de luchttoevoer via de app kan aanpassen.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog knuppelhout. Voor een optimale verbranding dient het hout een vochtgehalte tussen de 10 en 15% te hebben. De houtblokken mogen maximaal 33 cm lang zijn en in totaal maximaal 3 kg wegen. Daarnaast wordt aangeraden om een dikte van ongeveer een polsdikte aan te houden.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Olsberg Caldera II Compact voldoet aan de strengere Nederlandse wetgeving die op 1 januari 2020 is ingegaan en daarmee ook aan de Europese EcoDesign wetgeving die in 2022 van kracht gaat.

Energielabel A+
Rendement 81%
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Geeft een seintje wanneer hout moet worden bijgevuld
  • Onderdelen van gietijzer zijn met de hand gemaakt
  • Hoog rendement

 

  • Olsberg Efficiency Controller niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Olsberg
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Titel algemene kenmerken
Vermogen 6,5 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 81%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 57 x 47 x 131 cm
Gewicht 164 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties