Olsberg Aracar Compact

A
4.288,-
Levertijd op aanvraag

Olsberg Aracar Compact houtkachel

De Olsberg Aracar Compact heeft een rendement van 80% en een vermogen van 5,4 kW. Deze vrijstaande houtkachel is een hoekmodel, waarbij de glazen deur vanaf twee zijdes prachtig zicht op het vlammenspel biedt. Deze kachel kan met een linker en rechter opening worden gemonteerd. Daarnaast heb je vele mogelijkheden om de kachel in te bouwen met bijpassend meubilair. Hoe je de ruimte ook wilt inrichten, de Aracar Compact sluit overal perfect op aan.

Materiaal van de Olsberg Aracar Compact

De kachel is gemaakt van plaatstaal met gietijzeren onderdelen, die met de hand gegoten zijn. De kachel kan worden uitgevoerd met een rooster van staal of een rooster van glas. Beide roosters zijn in het wit en zwart verkrijgbaar. Vergeet niet het gekozen rooster als optie op te geven.

Installatie van de Olsberg Aracar Compact

De Olsberg Aracar Compact houtkachel dient op een onbrandbare ondergrond te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonken en as. Plaats de kachel daarom op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorzijde 50 cm en aan de zijkanten 30 cm uit te steken.

Olsberg Efficiency Controller

De Olsberg Efficiency Controller is optioneel verkrijgbaar. Kies je voor deze optie, dan wordt de kachel uitgerust met een ingebouwde sensor met servomotor. Deze sensor controleert de temperatuur in het afvoergas. Als het nodig is om de luchttoevoer aan te passen, dan wordt dit met de OEC automatisch gedaan. Zo hoef je zelf niet de hele tijd op te staan om de luchttoevoer aan te passen. Wil je dit wel zelf doen, maar vanaf je stoel? Kies dan de OEC Smart1. Hiermee kan je de Efficiency Controller met je smartphone verbinden, zodat je de luchttoevoer via de app kan aanpassen.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog knuppelhout. Voor een optimale verbranding dient het hout een vochtgehalte tussen de 10 en 15% te hebben. De houtblokken mogen maximaal 33 cm lang zijn en in totaal maximaal 3 kg wegen. Daarnaast wordt aangeraden om een dikte van ongeveer een polsdikte aan te houden.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Olsberg Aracar Compact voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 80%
Gemiddelde CO emissie 0,04%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Geeft een seintje wanneer hout moet worden bijgevuld
  • Onderdelen van gietijzer zijn met de hand gemaakt
  • Hoog rendement

 

  • Olsberg Efficiency Controller niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Olsberg
Model Vrijstaand
Vuurzicht 2-zijdig
Titel algemene kenmerken
Vermogen 5,5 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 80%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,04%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 71 x 61 x 177 cm
Gewicht 127 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties