Olsberg Alegre Powerblock Compact

A+
5.805,-
Levertijd op aanvraag

Olsberg Alegre Powerblock Compact houtkachel

De Olsberg Alegre Powerblock Compact vrijstaande houtkachel heeft een rendement van 82% en een vermogen van 5,5 kW. Het strakke design geeft de kachel een elegante uitstraling, die in iedere ruimte en bij iedere stijl past. Voorzien van een glazen ruit met prachtig zicht op het vlammenspel. Geniet van de perfecte sfeer en warmte van de kachel. Om langer van de warmte te genieten kan de kachel worden uitgerust met een powerblock. De stenen van dit blok slaan warmte op en geven dit af wanneer het vuur gedoofd is.

Materiaal van de Olsberg Alegre Powerblock Compact

De Olsberg Alegre Powerblock Compact is gemaakt van plaatstaal met gietijzeren onderdelen, die met de hand gegoten zijn. Voor de binnenbekleding is gebruik gemaakt van natuursteen. Dit heeft een isolerende werking, waardoor de kachel effectief en zuinig de ruimte verwarmt.

Voor het prachtige uiterlijk is de houtkachel voorzien van witte keramische buitenbekleding. Deze bekleding is ook verkrijgbaar in Latte. Wil je de kachel liever in deze kleur, vergeet dit dan niet als optie aan te geven.

Installatie van de Olsberg Alegre Powerblock Compact

De houtkachel dient op een onbrandbare ondergrond te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonken en as. Plaats de Olsberg Alegre Powerblock Compact daarom op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorzijde 50 cm en aan de zijkanten 30 cm uit te steken. De kachel wordt standaard met een bovenaansluiting geleverd. Deze kan worden aangepast tot een achteraansluiting.

Olsberg Efficiency Controller

De Olsberg Efficiency Controller is optioneel verkrijgbaar. Kies je voor deze optie, dan wordt de kachel uitgerust met een ingebouwde sensor met servomotor. Deze sensor controleert de temperatuur in het afvoergas. Als het nodig is om de luchttoevoer aan te passen, dan wordt dit met de OEC automatisch gedaan. Zo hoef je zelf niet de hele tijd op te staan om de luchttoevoer aan te passen. Wil je dit wel zelf doen, maar vanaf je stoel? Kies dan de OEC Smart1. Hiermee kan je de Efficiency Controller met je smartphone verbinden, zodat je de luchttoevoer via de app kan aanpassen.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droog knuppelhout. Voor een optimale verbranding dient het hout een vochtgehalte tussen de 10 en 15% te hebben. De houtblokken mogen maximaal 33 cm lang zijn en in totaal maximaal 3 kg wegen. Daarnaast wordt aangeraden om een dikte van ongeveer een polsdikte aan te houden.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Olsberg Alegre Powerblock Compact voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A+
Rendement 82%
Gemiddelde CO emissie 0,08%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met aansluiting voor externe luchttoevoer
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Geeft een seintje wanneer hout moet worden bijgevuld
  • Onderdelen van gietijzer zijn met de hand gemaakt
  • Hoog rendement

 

  • Olsberg Efficiency Controller niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Olsberg
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Titel algemene kenmerken
Vermogen 5,5 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A+
Rendement 82%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,08%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 65 x 45 x 180 cm
Gewicht 335 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Wit
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties