Nestor Martin TQH13

A
2.995,-
Tijdelijk uitverkocht

Nestor Martin TQH13 houtkachel

De Nestor Martin TQH13 heeft een rendement van 75% en een vermogen van 6,5 kW. Dankzij het elegante design sluit deze vrijstaande houtkachel naadloos aan op iedere ruimte. Via de hoge ruit heb je perfect zicht op het vlammenspel. Dit kan nog verder worden uitgebreid met de optionele rotatiemodule, waarmee de kachel tot 360 graden kan worden gedraaid. Deze module is los verkrijgbaar en kan ook worden gecombineerd met een voetstuk of houtopslag. 

Materiaal van de Martin TQH13

De kachel is volledig uit gietijzer vervaardigd. Dit werkt warmte absorberend, waardoor de Nestor Martin TQH13 effectief en zuinig verwarmt. De isolerende werking wordt nog meer versterkt dankzij het laagje van tin oxide op het glas. Deze isolatie draagt bij aan het hogere rendement van de kachel.

Installatie van de Nestor Martin TQH13

De Nestor Martin TQH13 vrijstaande houtkachel dient op een onbrandbare ondergrond te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonken en as die een brandbare vloer beschadigen. Plaats de kachel daarom op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorkant 50 cm en aan de zijkanten 20 cm uit te steken. De kachel wordt standaard met een bovenaansluiting geleverd, maar kan ook met een achteraansluiting worden gemonteerd. Dit is handmatig te verstellen.

Woodbox technologie

De kachel is voorzien van de Woodbox technologie, waarmee de lucht- en zuurstoftoevoer nauwkeurig worden bediend. Deze worden door middel van knoppen open- en dichtgedraaid. Dit kan ook worden gedaan met de optioneel verkrijgbare afstandsbediening. De nauwkeurige instellingen van de luchtcirculatie zorgen voor een hoger rendement, waardoor de kachel zuiniger verwarmt. Daarnaast is het hierdoor ook mogelijk om de kachel tot wel 10 uur lang te laten branden, waardoor je nog langer van de warmte geniet.

Stoken van de kachel

Voor een optimale verbranding mag het vochtgehalte van het hout niet meer dan 20% zijn. Maak uitsluitend gebruik van hout dat wordt aanbevolen in de handleiding. Doordat je de luchttoevoer kunt bedienen vindt een optimale verbranding plaats. Dit zorgt er ook voor dat de ruit niet vies wordt.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Nestor Martin TQH13 voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 75%
Gemiddelde CO emissie 0,10%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Nauwkeurige luchtcirculatie dankzij de Woodbox technologie
  • Voorzien van boven- en achteraansluiting
  • Met schoneruitsysteem
  • Aansluiting op externe luchttoevoer mogelijk

 

  • Uitbreidingen niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Nestor Martin
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Titel algemene kenmerken
Vermogen 6,5 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 75%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,10%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 43 x 36 x 83 cm
Gewicht 150 kg
Materiaal Gietijzer
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties