Nestor Martin MQ33

A
3.250,-
Tijdelijk uitverkocht

Nestor Martin MQ33 houtkachel

De Nestor Martin MQ33 houtkachel heeft een rendement van 77% en vermogen van 8 kW. Dit vrijstaande model is tot 360 graden draaibaar. Zo heb je vanaf elke hoek perfect zicht op het vlammenspel. Voorzien van een schudrooster, waarmee je de as in de daarvoor bestemde lade kunt schudden. Ook wanneer het vuur nog brandt. Zo wordt een overvloed aan as in de verbrandingskamer voorkomen. De kachel wordt inclusief houtopslag geleverd, zodat je dit op een stijlvolle manier altijd bij de hand hebt.

Materiaal van de Nestor Martin MQ33

De kachel is volledig uit gietijzer vervaardigd. Dit werkt warmte absorberend, waardoor de Nestor Martin MQ33 effectief en zuinig verwarmt. De isolerende werking wordt nog meer versterkt dankzij het laagje van tin oxide op het glas. Deze isolatie draagt bij aan het hogere rendement van de kachel.

Installatie van de Nestor Martin MQ33

Installatie dient plaats te vinden op een onbrandbare ondergrond. Dit vanwege rondvliegende vonken en as die de vloer kunnen beschadigen. Heb je een vloer die hier niet tegen bestand is, plaats de Nestor Martin MQ33 dan op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorzijde 50 cm en aan de zijkanten 20 cm uit te steken. Deze vrijstaande houtkachel kan gekoppeld worden aan een externe luchttoevoer. Daarnaast is dit model voorzien van een boven- en achteraansluiting.

Woodbox technologie

De kachel is voorzien van de Woodbox technologie, waarmee de lucht- en zuurstoftoevoer nauwkeurig worden bediend. Deze worden door middel van knoppen open- en dichtgedraaid. Dit kan ook worden gedaan met de meegeleverde afstandsbediening. De nauwkeurige instellingen van de luchtcirculatie zorgen voor een hoger rendement, waardoor de kachel zuiniger verwarmt. Daarnaast is het hierdoor ook mogelijk om de kachel tot wel 10 uur lang te laten branden, waardoor je nog langer van de warmte geniet.

Stoken van de kachel

Voor een optimale verbranding mag het vochtgehalte van het hout niet meer dan 20% zijn. Maak uitsluitend gebruik van hout dat in de handleiding wordt aanbevolen. Doordat je de luchttoevoer kunt bedienen vindt een optimale verbranding plaats. Dit zorgt er ook voor dat de ruit niet vies wordt.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Nestor Martin MQ33 voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 77%
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Nauwkeurige luchtcirculatie dankzij de Woodbox technologie
  • Aansluiting op externe luchttoevoer mogelijk
  • Voorzien van boven- en achteraansluiting
  • Op afstand bedienbaar
  • Met schoneruitsysteem

 

  • Vloerplaat niet standaard meegeleverd, wel bij ons verkrijgbaar

Specificaties

Product
Merk Nestor Martin
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Titel algemene kenmerken
Vermogen 8 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 77%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,07%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 62 x 46 x 97 cm
Gewicht 210 kg
Materiaal Gietijzer
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties