Nestor Martin Harmony 3

A
2.895,-
Nog 1 op voorraad

Nestor Martin Harmony 3 houtkachel

De Nestor Martin Harmony 3 heeft een rendement van 76% en een vermogen van 12 kW. Deze vrijstaande houtkachel heeft een authentiek design, waardoor de ruimte en klassieke en rustieke uitstraling krijgt. Dankzij de brede ruit heb je prachtig zicht op het vlammenspel. Voeg hier de warmte aan toe en geniet van de perfecte sfeer.

Materiaal van de Nestor Martin Harmony 3

De kachel is volledig uit gietijzer vervaardigd. Dit werkt warmte absorberend, waardoor de Nestor Martin Harmony 3 effectief en zuinig verwarmt. De isolerende werking wordt nog meer versterkt dankzij het laagje van tin oxide op het glas. Deze isolatie draagt bij aan het hogere rendement van de kachel.

Installatie van de Nestor Martin Harmony 3

Installatie dient plaats te vinden op een onbrandbare ondergrond. Dit vanwege rondvliegende vonken en as die de vloer kunnen beschadigen. Heb je een vloer die hier niet tegen bestand is, plaats de Nestor Martin Harmony 3 dan op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorzijde 50 cm en aan de zijkanten 20 cm uit te steken. Deze vrijstaande kachel is voorzien van een boven- en achteraansluiting.

De kachel bedienen

De kachel is voorzien van verschillende hendels. Hiermee kan je eenvoudig de lucht- en zuurstoftoevoer aanpassen. Daarnaast beschikt de kachel over een schudrooster, waarmee wordt voorkomen dat er te veel as in de verbrandingskamer blijft liggen. Ook dit rooster wordt door middel van een hendel bediend. Dit is ook mogelijk wanneer de kachel nog brandt. De Nestor Martin Harmony 3 is voorzien van een zijdeur voor het eenvoudig bijvullen van houtblokken.

Stoken van de kachel

Voor een optimale verbranding mag het vochtgehalte van het hout niet meer dan 20% zijn. Maak uitsluitend gebruik van hout dat in de handleiding wordt aanbevolen. Doordat je de luchttoevoer kunt bedienen vindt een optimale verbranding plaats. Dit zorgt er ook voor dat de ruit niet vies wordt.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Nestor Martin Harmony 3 voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 76%
Gemiddelde CO emissie 0,06%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Met schudrooster om een overschot aan as te voorkomen
  • Voorzien van boven- en achteraansluiting
  • Met schoneruitsysteem
  • Via zijdeur eenvoudig hout bijvullen

 

  • Vloerplaat niet standaard meegeleverd, wel bij ons verkrijgbaar

Specificaties

Product
Merk Nestor Martin
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Titel algemene kenmerken
Vermogen 12 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 76%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, boven
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,06%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 74 x 47 x 74 cm
Gewicht 200 kg
Materiaal Gietijzer
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties