Nestor Martin H23

A
2.695,-
Tijdelijk uitverkocht

Nestor Martin H23 houtkachel

De Nestor Martin H23 heeft een rendement van 77% en een vermogen van 7,7 kW. Deze vrijstaande houtkachel heeft een tijdloos design, dat perfect aansluit op elk interieur. De brede ruit biedt vanaf de voorzijde prachtig zicht op het vlammenspel. Zo geniet je niet alleen van warmte, maar ook van een gezellige sfeer.

Materiaal van de Nestor Martin H23

De kachel is volledig uit gietijzer vervaardigd. Dit werkt warmte absorberend, waardoor de Nestor Martin H23 effectief en zuinig verwarmt. De isolerende werking wordt nog meer versterkt dankzij het laagje van tin oxide op het glas. Deze isolatie draagt bij aan het hogere rendement van de kachel.

Installatie van de Nestor Martin H23

Installatie dient plaats te vinden op een onbrandbare ondergrond. Dit vanwege rondvliegende vonken en as die de vloer kunnen beschadigen. Heb je een vloer die hier niet tegen bestand is, plaats de Nestor Martin H23 dan op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorzijde 50 cm en aan de zijkanten 20 cm uit te steken. Deze vrijstaande houtkachel kan gekoppeld worden aan een externe luchttoevoer. Daarnaast is dit model voorzien van een boven- en achteraansluiting.

Woodbox technologie

De kachel is voorzien van de Woodbox technologie, waarmee de lucht- en zuurstoftoevoer nauwkeurig worden bediend. Deze worden door middel van knoppen open- en dichtgedraaid. Dit kan ook worden gedaan met de optioneel verkrijgbare afstandsbediening. De nauwkeurige instellingen van de luchtcirculatie zorgen voor een hoger rendement, waardoor de kachel zuiniger verwarmt. Daarnaast is het hierdoor ook mogelijk om de kachel tot wel 10 uur lang te laten branden, waardoor je nog langer van de warmte geniet.

Stoken van de kachel

Voor een optimale verbranding mag het vochtgehalte van het hout niet meer dan 20% zijn. Maak uitsluitend gebruik van hout dat wordt aanbevolen in de handleiding. Doordat je de luchttoevoer kunt bedienen vindt een optimale verbranding plaats. Dit zorgt er ook voor dat de ruit niet vies wordt.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Nestor Martin H23 voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 77%
Gemiddelde CO emissie 0,13%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Nauwkeurige luchtcirculatie dankzij de Woodbox technologie
  • Voorzien van boven- en achteraansluiting
  • Met schoneruitsysteem
  • Aansluiting op externe luchttoevoer mogelijk

 

  • Woodbox afstandsbediening niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Nestor Martin
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Titel algemene kenmerken
Vermogen 7,7 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 77%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Gemiddelde CO emissie 0,13%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 61 x 36 x 66 cm
Gewicht 142 kg
Materiaal Gietijzer
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties