Nestor Martin H13

A
2.295,-
Tijdelijk uitverkocht

Nestor Martin H13 houtkachel

Geniet ook in een kleinere woonkamer van een vrijstaande houtkachel. De Nestor Martin H13 heeft een rendement van 77% en een vermogen van 5 kW. Voorzien van een brede ruit, waardoor je prachtig zicht hebt op het vlammenspel. Zo geniet je volop van een gezellige en warme sfeer.

Materiaal van de Nestor Martin H13

De kachel is volledig uit gietijzer vervaardigd. Dit werkt warmte absorberend, waardoor de Nestor Martin Hh3 effectief en zuinig verwarmt. De isolerende werking wordt nog meer versterkt dankzij het laagje van tin oxide op het glas. Deze isolatie draagt bij aan het hogere rendement van de kachel.

Installatie van de Nestor Martin H13

De Nestor Martin H13 dient op een onbrandbare ondergrond te worden gemonteerd. Dit vanwege rondvliegende vonken en as. Heb je een brandbare vloer, dan zal deze daardoor beschadigd raken. Plaats de kachel daarom op een vloerplaat. Voor optimale bescherming dient deze aan de voorzijde 50 cm en aan de zijkanten 20 cm uit te steken. Deze vrijstaande kachel is voorzien van een boven- en achteraansluiting. Daarnaast kan deze aan een externe luchttoevoer worden gekoppeld.

Woodbox technologie

De kachel is voorzien van de Woodbox technologie, waarmee de lucht- en zuurstoftoevoer nauwkeurig worden bediend. Deze worden door middel van knoppen open- en dichtgedraaid. Dit kan ook worden gedaan met de optioneel verkrijgbare afstandsbediening. De nauwkeurige instellingen van de luchtcirculatie zorgen voor een hoger rendement, waardoor de kachel zuiniger verwarmt. Daarnaast is het hierdoor ook mogelijk om de kachel tot wel 10 uur lang te laten branden, waardoor je nog langer van de warmte geniet.

Stoken van de kachel

Voor een optimale verbranding mag het vochtgehalte van het hout niet meer dan 20% zijn. Maak uitsluitend gebruik van hout dat wordt aanbevolen in de handleiding. Doordat je de luchttoevoer kunt bedienen vindt een optimale verbranding plaats. Dit zorgt er ook voor dat de ruit niet vies wordt.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Nestor Martin H13 voldoet aan de strengere Nederlandse wetgeving die op 1 januari 2020 is ingegaan en daarmee ook aan de Europese EcoDesign wetgeving die in 2022 van kracht gaat.

Energielabel A
Rendement 77%
Gemiddelde CO emissie 0,24%
Fijnstof per kubieke meter
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Nauwkeurige luchtcirculatie dankzij de Woodbox technologie
  • Voorzien van boven- en achteraansluiting
  • Met schoneruitsysteem
  • Aansluiting op externe luchttoevoer mogelijk

 

  • Woodbox afstandsbediening niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Nestor Martin
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Titel algemene kenmerken
Vermogen 5 kW
Uitvoering Enkelwandig
Type warmte Stralingswarmte
Energielabel A
Rendement 77%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 125 mm
Gemiddelde CO emissie 0,24%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 50 x 34 x 60 cm
Gewicht 150 kg
Materiaal Gietijzer
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties