Jydepejsen Elegance Classic wit

A
Vermogen
3.550,-
Tijdelijk uitverkocht

Jydepejsen Elegance Classic houtkachel wit

De witte Jydepejsen Elegance Classic houtkachel is voorzien van een panoramaruit van 180° graden, hierdoor kan je optimaal genieten van het prachtige vlammenspel. Het panoramaglas is erg uniek bij houtkachels en komt niet vaak voor.De kachel heeft een nominaal vermogen van 7 kW en kan dus gebruikt worden in een middel grote kamer.

De kachel is te verkrijgen met een onzichtbaar draaiplateau. Hierdoor is de kachel 360° graden draaibaar en is deze te draaien naar wens. De kachel kan daarom midden in de kamer worden geplaatst.

DuplicAir® controlesysteem

De Jydepejsen kachels zijn voorzien van een DuplicAir® controlesysteem. Hiermee kan je met één schijf de primaire en secundaire luchtregeling gemakkelijk bedienen. Dit is een uniek systeem die alleen bij deze kachels te vinden is. De bediening heeft 5 standen die bepalen hoeveel lucht er wordt toegelaten bij het vuur. Indien deze helemaal dicht staat voorkomt dit warmteverlies door het rookkanaal.

Materiaal van de Elegance Classic

De buitenkant van de kachel is gemaakt van plaatstaal. De binnenbekleding van de Jydepejsen Elegance Classic wit is gemaakt van vermiculite platen. Deze zijn bestemd tegen vlammen van 1100 graden. De platen isoleren de verbrandingskamer waardoor de kachel een hogere verbrandingstemperatuur kan bereiken. Hierdoor stoot de houtkachel minder gassen uit.

Installatie van de Jydepejsen Elegance Classic

Alle Jydepejsen kachels zijn uitgerust met een ingebouwd hittescherm onder de kachel. Daardoor kan de kachel op zowel een onbrandbare en brandbare vloer worden geplaatst zonder beschermende vloerplaat. Let er echter wel op dat er eventueel vonken en rondvliegend as uit de kachel kan komen.

De minimale afstand van een brandbare wand tot aan de achterkant van de kachel moet 5 cm zijn. Aan de zijkant van de kachel moet rekening worden gehouden met 15 cm, omdat de ruit 180° graden is.

De kachel is standaard ingesteld voor een bovenaansluiting, mocht je gebruik willen maken van de achteraansluiting dan kan je dit gemakkelijk verstellen met een schroevendraaier. De kachel kan ook in combinatie met een externe luchttoevoer gebruikt worden, deze is optioneel verkrijgbaar.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droge berk. Voor een optimale verbranding dient het brandhout een vochtigheidsgehalte van 12-20% te hebben. Het hout moet ongeveer tussen de 20 en 30 cm lang zijn en moet altijd zo worden gekloofd dat een stuk hout minstens één zijde zonder bast heeft. Zorg ervoor dat de dikte van het hout ongeveer een polsdikte heeft.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Jydepejsen Elegance Classic wit voldoet aan de strenge Nederlandse en Europese wetgeving, zoals is vastgelegd in de EcoDesign 2022.

Energielabel A
Rendement 75%
Gemiddelde CO emissie 0,06%
Fijnstof per kubieke meter 10 mg 75% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Voorzien van een panoramaruit 180° graden
  • Uniek controlesysteem
  • 360° graden draaibaar met optioneel draaiplateau
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Te gebruiken als bovenafvoer en achteruitafvoer

 

  • Adapterset voor externe luchttoevoer niet standaard meegeleverd
  • Draaiplateau niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Jydepejsen
Model Vrijstaand
Vuurzicht Panorama
Garantie 5 jaar
Algemene kenmerken
Vermogen 7 kW
Minimaal vermogen 4 kW
Maximaal vermogen 8 kW
Uitvoering Dubbelwandig
Type warmte Convectiewarmte
Energielabel A
Rendement 75%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 10 mg
Gemiddelde CO emissie 0,06%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting Optioneel
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 58 x 40 x 116 cm
Afmetingen stookruimte (B x D x H) 45 x 27 x 49 cm
Gewicht 144 kg
Materiaal Plaatstaal
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Wit
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties