Jydepejsen Cosmo 1500 speksteen

Materiaal
4.850,-
Levertijd op aanvraag
A+

Jydepejsen Cosmo 1500 speksteen houtkachel

De Jydepejsen Cosmo 1500 speksteen houtkachel heeft een gebogen deur met een groot stuk glas, hierdoor is het vuur optimaal te bezichtigen. De Cosmo 1500 speksteen houtkachel heeft een vermogen van 6 kW en kan hierdoor in middelgrote kamers worden neergezet. Het is een mooi slanke kachel en heeft een tijdloos design. De kachel bevat aan de bovenkant een ventilatierooster, hierdoor kan warme lucht opstijgen en de kamer verwarmen.

De kachel heeft een vak boven de verbrandingskamer waar eventueel extra speksteen kan worden geplaatst. Dit zorgt voor extra warmteafgifte. Het speksteen is optioneel verkrijgbaar.

DuplicAir® controlesysteem

De Jydepejsen kachels zijn voorzien van een DuplicAir® controlesysteem. Hiermee kan je met één schijf de primaire en secundaire luchtregeling gemakkelijk bedienen. Dit is een uniek systeem die alleen bij deze kachels te vinden is. De bediening heeft 5 standen die bepalen hoeveel lucht er wordt toegelaten bij het vuur. Indien deze helemaal dicht staat voorkomt dit warmteverlies door het rookkanaal.

Materiaal van de Cosmo 1500 speksteen

De buitenkant van de kachel is deels gemaakt van gietijzer en plaatstaal. De omkasting bestaat uit gietijzer en de voorkant bestaat uit plaatstaal. De binnenbekleding van de Jydepejsen Cosmo 1500 speksteen is gemaakt van vermiculite platen. Deze zijn bestemd tegen vlammen van 1100 graden. De platen isoleren de verbrandingskamer waardoor de kachel een hogere verbrandingstemperatuur kan bereiken. Hierdoor stoot de houtkachel minder gassen uit.

Speksteen zorgt niet alleen voor een mooi beeld, maar ook voor een constantere en langere warmteafgifte. Hierdoor kan je zelfs wanneer de kachel uit is nog genieten van de warmte.

Installatie van de Jydepejsen Cosmo 1500 speksteen

Alle Jydepejsen kachels zijn uitgerust met een ingebouwd hittescherm onder de kachel. Daardoor kan de kachel op zowel een onbrandbare en brandbare vloer worden geplaatst zonder beschermende vloerplaat. Let er echter wel op dat er eventueel vonken en rondvliegend as uit de kachel kan komen.

De kachel is standaard ingesteld voor een bovenaansluiting, mocht je gebruik willen maken van de achteraansluiting dan kan je dit gemakkelijk verstellen met een schroevendraaier. De kachel kan ook in combinatie met een externe luchttoevoer gebruikt worden, deze is optioneel verkrijgbaar.

Stoken van de kachel

De kachel is ontworpen voor het stoken van droge berk. Voor een optimale verbranding dient het brandhout een vochtigheidsgehalte van 12-20% te hebben. Het hout moet ongeveer tussen de 20 en 30 cm lang zijn en moet altijd zo worden gekloofd dat een stuk hout minstens één zijde zonder bast heeft. Zorg ervoor dat de dikte van het hout ongeveer een polsdikte heeft.

Bekijk volledige beschrijving

Milieugegevens

De Jydepejsen Cosmo 1500 speksteen voldoet aan de strengere Nederlandse wetgeving die op 1 januari 2020 is ingegaan en daarmee ook aan de Europese EcoDesign wetgeving die in 2022 van kracht gaat.

Energielabel A+
Rendement 80%
Gemiddelde CO emissie 0,06%
Fijnstof per kubieke meter 6 mg 85% minder dan toegestaan
Bekijk alle gegevens

Plus- en minpunten

  • Speksteen zorgt voor een constantere en langere warmteafgifte
  • Weggewerkte houtopslag
  • Uniek controlesysteem
  • Ingebouwd hittescherm onder de houtkachel
  • Optimale verbrandingstemperatuur door isolerende binnenbekleding
  • Te gebruiken als bovenafvoer en achteruitafvoer
  • Adapterset voor externe luchttoevoer niet standaard meegeleverd

Specificaties

Product
Merk Jydepejsen
Model Vrijstaand
Vuurzicht Voorzijde
Garantie 5 jaar
Algemene kenmerken
Vermogen 6 kW
Minimaal vermogen 3 kW
Maximaal vermogen 8 kW
Uitvoering Dubbelwandig
Type warmte Convectiewarmte
Energielabel A+
Rendement 80%
Draaibaar
Keurmerk CE
Hout opbergruimte
Luchtregelaar Ja, onder
Technische specificaties
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Doorsnede aansluiting 150 mm
Fijnstof per kubieke meter 6 mg
Gemiddelde CO emissie 0,06%
Schoneruitsysteem
Luchttoevoeraansluiting Optioneel
Aansluitbaar op CV
Fysieke eigenschappen
Afmetingen (B x D x H) 52 x 47 x 152 cm
Afmetingen stookruimte (B x D x H) 37 x 33 x 42 cm
Gewicht 172 kg
Materiaal Speksteen
Afwerking Hittebestendige lak
Kleur Zwart
Weggewerkte aslade
Bekijk alle specificaties